Papatyasever sormuş:
Herhangi bir programı ya da oyunu dvd writerdan direkt kurmaya çalıştığım zaman okuma hatası verip (x dosyası bulunamadı diyerek) işlemi yarıda kesiyor. Ancak yine aynı dvd writerla nero kullanarak dvd ya da cd nin imajını alıp bir virtual drive (daemon tools) yardımıyla kurulum yaptığım zaman kurulum sorunsuz gerçekleşiyor. Kullandığım medyayı nero discspeed kullanarak test ettiğimde disk %100 sağlam görünüyor. Ayrıca aynı medyayı evdeki diğer bilgisayarın samsung marka dvd writerı sorunsuz okuyor. Sürekli diğer bilgisayardan benim bilgisayara yeni disk yazdırarak veri taşımak zorunda kalıyorum. Bu konuyla ilgili forumlarda saatlerce arama yapmama rağmen net bir cevaba ulaşamadım. Şimdi sorum şu: Bir dvd writer (image alırken ya da kopyalarken) sorunsuz okuduğu medyada kurulum yaparken neden böyle bir hata verir? dvd ya da cd medyanın kalitesiz olma ihtimali de sözkonusu şüphesiz ama HP yazıcımın orjinal CDsinde de benzer sorunla karşılaşıyorum. Üstüste verilen okuma hatalarının (döngüsel atıklık) ardından bilgisayarı yeniden başlatınca kurulum gerçekleşiyor. Bu durum (restarttan sonra sağlam kurulum) Office 2003 Cdsinde de oluyor. Sadece bu bilgilere dayanarak sorununuz şudur ve şu şekilde çözülür diye açık bir yorum getiremeyeceğinizi süphesiz anlıyorum ama bana en azından izleyebileyeceğim ve belki soruna sebep olacak bir kaç alternatif sırayabileceğinizi umuyorum. Sevgiler...
Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Pentium DualCore 1.6
Gigabyte GA-VM900M
1 GB RAM
Samsung 161hd 160 gb sata
LG DVD writer GSA-H55N (Güncel Firmware)
Via Chrome9 HC IGP VGA (on-board)
Philips 17" LCD
İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.8.1.11) Gecko/20071127 Firefox/2.0.0.11