arkadaslar ; samsung-toshıba marka dvd writerim son bikaç aydır arşiv yaptıgım filmlerimi dvd ye yazıyor.ancak dvd yi kontrol etmek için çindeki tüm filmleri tek tek gom player ve diger programlarla acıp deniyorum.
son birkça filmde hata veriyo.
filmler acılmıyo.
hardd sik tam üstünde dvd wrtierin harddsik ısınınca lazer okuyucu etkileniyor diye düşşünüp camı dayıyorum sıcaklık normale düştügünde yazoyorum sonuc yine aynı.
ram de yüklenme vardır diyorum ram boşken yazoyorum yine aynı.
ugrasığp arşi yapıyorum dvd ler namussuzluk yapıyo.
baan bi çare dostlar.
bakmadıgım forum sitesi kalmadı.
dvd wrıterim dvd yazıyor ancak okumuyor
harddisk ve ram ile alaksı yok sıcaklık soguklukta değil sorun benim dvd rewriter da aynısını yapıyodu yazıp okumuyodu şimdiikisinide yapmıyo ama senin sorunun kullandıgın dvdlerdende olabilir arada yanık bozuk dvd ler cıkıyodur yada artık dvd rewriter ın emeklilik yoluna dogru gidiyodur
yok dostum sıcaklık cok etkiliyo.
boş dvdlerdede hepsi yanık bozuk cıkmaz.
acaba dvd writerin lazer okuyucusumu kirlendi?
kafayı yedirtecek bana ya.
eğer servise göndermeyip kendin tamir etmek istersen çöpe atacagını varsayarak bu mesajı yazmadan 1 saat önce aynı sorunu bende yasıyordum dvd yazıyor ama yazdıgını okumuyor.
actım icini göz olan bölümü actım üc adet vida var bunlar gözün hareketini sağlıyor deneme yanılma yöntemiyle vidaları dibine kadar sıktım ardından dvd taktım okumuyordu vidaları yukarı dogru kaydırmaya basladım. orta seviyelerde gözün oldugu mekanizma dvd ye carpmaya basladı. gözün oldugu mekanizmada vida var bunu dibine kadar sıkıp bir tur serbest bıraktım. gözün hareketini dengesini saglıyor bu vida simdi rahatlıkla dvd leri okuyor. çöpe atacagım diyorsan kasanın güc kablosunu bagla ide sata kablosunu baglama sadece güc. vidaları gevseterek devam et. okudugu zaman hızlı dönmeye baslar.