Gecenlerde bir Sony HDD video kamera aldım. Deneme kayıtlarını çok güzel PC'me aktardım. Ancak üç gündür bu mpeg2 dostalarını DVD'ye atamıyorum. Sony nin kendi programı (Motion Picture Browser- One Touch DVD creator) bunları DVD-Vido haline sokabiliyor. Gerekli çevirimleri yapıyor, program "writing to disc" diyor ama bir sure sonra "error occured" diyip eject ediyor. Beninm DVD writer biraz eski Lite-on. 8X hızlı. Maxell Verbatim 16X DVD-R denedim olmadı. Şu ana dek sadece Verbatim DVD-RW'ya sorunsuz kaydedebildi. Firmware'i de guncelledim sorun aynen devam ediyor. Bu meretleri nasıl yazdıracaz DVD'ye.
DVD yazıcı, yazımın ortasında hata verip duruyor
yazdırma hızını düşür bakalım yazacakmı birde bir dvd çeviri programı bul örnegin 123 convert gibi pc ye attıgın veriyi bu programla çevirip yazdırmayı den e
son olarak dvd rw sadece bu verilerimi yazmıyor yoksa herşeyimi ?
Hızı 4X'ya dek düşürdüm. Ama hiçbir şey değişmedi. Onun üzerine firmware güncelledim gene farketmedi. CDlere ve gözüken o ki DVD-RW'ye sorunsuz kaydediyor. DVD-R koyunca yarı yolda hata mesajı veriyor. Event viewer'a baktım. Orda da disk ve atapi time out hatası gözüküyor. Ama direk bununla alakalımı bilmiyorum. Bendeki Nero MPEG2 leri convert etmiyor. Uyanıklık edip, MPBrowser MPG leri dvd formatına çevirirken, temp folderinda kurulan dosyaları baska yere kopyaladım (daha sonra hata mesajı gelnce bunlarda kendiliginden siliniyor). Onları kullanıp Nero ile DVD'yi yazabildim. Ama bu sefer kayıt 6 ayrı film yerine tek bir blok film gosterdi. Kurdugu menude de boyle cikiyor. Acaba memory sorunumu diye system resource acik biraktim. Memoryide veya cpu da bir sorun yok diye gözüküyor. Birde en son DVD-R yerine DVD+R'a yazmayı deneyecegim. Kardesimden de onun DVD writerini alip benim PCye baglayip deneyecegim. Eğer onunki çalısırsa DVD Writer değiştireceğiz herhalde. Yanıt için teşekkürler.
Bence sürücün eski oldugu ıcın tampon bellegı yetersız geliyorda olabilir. Eski bir surucum var dedin benim aklıma bu geldı.
Alet 2-3 senelik. Bayagı bir kullanıldı o yuzden eski. Modeli Lite-On SOHW-832S. Özelliklerine baktım 2MB tampon bellek var. Şu anki burner larda genelde hep 2MB. Ayrıca tampon bellek sorunu olsa DVD-RW'ya da yazamaz di mi? Ayrıca Nero ile hatalı da olsa yazdı. Bana sanki hız problemi imiş gibi geliyor ama meret 4X da da yazamadı. Daha çok geceler sabahlayacağız gib bir his var içimde :)
kfana takma kardeşinin pc sine takacam dedin bir bak bakalınm ne olacak büyk ihtimal dvd rw ın ömrünün sonuna gelmiş eger kardeşinin pc sindede aynı sorunu yaparsa dvd rw ını 400 dolar civarında bir lg ile yenile
rw ın ömrünün sonuna gelmiş eger kardeşinin pc sindede aynı sorunu yaparsa dvd rw ını 400 dolar civarında bir lg ile [/alıntıyanlış oldu ya 40 ya 40 pardon arkadaşlar