DVD YAZMA SORUNU

firstman192
22-09-2008, 17:03   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

Arkadaşlar benim pc de samsung write master dvd writer var.model olarakta SH-S182DSB06

Şimdi bu writer ile benim sorunum şu.Nero ile dvd yazdırırken bazı dvd markalarında maksimum 4x ile yazabiliyorum.ve yazma işlemi bitincede veri doğrulaması yapmak zorunda kalıyor.

bu bazı marka dvd leri düşük hızda yazmasının nedeni nedir?bu sorunu nasıl düzeltebilirim.üreticinin sitesinden modele uygun güncel firmwareyi de yükledim ama nafile.

Sizin bildiğiniz bişeler varsa benimle paylaşırsanız çok memnun ourum.

şimdiden teşekkürler...

secfur
22-09-2008, 17:37   |  #2  
secfur avatarı
Yıllanmış Üye
375 mesaj

cd ve dvd lerin üzerinde şöyle yazar cd için 52x,48x dvd için 16x, 12x, 8x bu yazıları max bu hızla yazılabilir anlamındadır.dvd nin üstünde ne yazıyor bir bak.2. husus nerodan yazdırma hızını değiştirmeyi denedinmi? 3 husus neroda yazımdan sonra onayla kutusunun dolumu boşmu olduğuna baktın mı? hdd le dvd rw sata iseler çakışma olabilir. bağlandıkları slotların yerlerini değiştirirsen çakışma problemi kalkar. kolay gelsin

firstman192
23-09-2008, 00:54   |  #3  
OP Taze Üye
8 mesaj

dvd ler 16x olduğu halde ben max 4x ile yazabiliyorum sorun burda zaten.nerodaki yazdırma hızı falan bunları biliom.benim writer ide.bu yüzden çakışma falan olacağınıda zannetmem.problem başka bişede ama ne??

YasarS
23-09-2008, 00:59   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,238 mesaj

Bu dvd hızları arabaların hız yapmasına benzer.Bazı arabalarda hız göstergesi 220 dir ancak asla 220 yapamazlar.Bu yazıyı bir örnek olarak verdim yani her dvd disk üzerimde 16X var diye o hızı yapmazlar.Pahalı ve kaliteli bir marka dvd diskle ucuz ve tanınmamış bir marka dvd disk arasında test yapın sonuç ortaya çıkar