Geçenlerde gittiğim bir bilgisayarcı, ekran kartı hem dvi hem analog girişleri desteklemesine rağmen dvi çıkıştan dönüştürücü yardımıyla analog çıkışlı lcd ekrana bağladığını gördüm.Neden dönüştürücü kullanma gereksinimi hissettiğini sorduğumda görüntü kalitesi ve performans için dedi.Bönüştürücü de her ne kadar kayıp olmasına rağmen analog giriş kullanmaya göre biraz daha performanslı oluyor ayrıca görüntü kaliteside cabası dedi.Bu ne kadar doğrudur ilk defa duydum danışayım dedim.
Dvi-analog dönüştürücü hakkında
Bende sahsen öyle kullanıyorum ama herhangi bir artı görmedim :) çalışma mantığı olarak analog çıkışta görüntü ekran kartı üzerindeki işlemcide işlenip CRT monitorün anlıycagı dile getiriliyor. ama LCD ekranlarda çıkış digital olarak alındıgından bi hikmet artı saglayabilir diye düşünmedim değil :)
Bende Lcd Ekran Monitörümde Öyle Kullanıyorum, Artısı Varmı Yokmu Pek Emin Değlim Ama Pskolojikmen Varmış Gibi Sanki =))
Eleman dvi çıkış aldığında sürücülerinide buna göre ayarlarladığını görüntü kalitesi ve performasn olarak bu yüzden biraz daha iyi olduğunu söylemişti...Bi tanıdığımda dvi dönüştürücü vardı izmire gidince alırım para vermiyim denemek amaçlı.Benim ekran kartını bi kaç ay önce değiştirdim muhtemelen satan elemanlar kutuyu kontrol ayağına açtığında varsa dönüştürücüyü yürütmüşler nette o modele baktığımda genelde dvi dönüştürücü gibi aparatlar kutuyla beraber gözüküyodu...
her modelde dvi çıkışla beraber dönüştürücü bulunur bu dönüşüm yapar diye satılan veya ekran kartlarıyla verilen aparatlar dönüşüm yapmıyor, sadece ekran kartlarındaki DVI çıkış üzerindeki analog sinyalleri D-SUB konnektörüne iletiyorlar. Yani DVI çıkışlarda analog çıkış da var. bildiğimiz analog çıkış yani dvi dan çıkıyor diye farklı bir analog çıkışı olacak diye düşünmeyin:) dijital dijitaldir analog analogdur eğer monitorunuz kaliteliyse dijital veriyi lcdnin chipinde çözmek daha iyi olur yani dijital aktarım daha iyi olur tam tersi durumda analog daha iyi "olabilir" duruma göre değişir eğer kablonun geçtiği yerde fazla karmaşa dan dolayı manyetik alan kirliliği yoksa tabi