Merhabalar bildiğiniz gibi Windows 7 dx 11 destekli olacak benim sorum ise alacağım 10.1 destekli ekran kartı destekler mi?? Bir de dx 11 destekli oyunları çalıştırmada zorluk çeker miyim ??
Alacağım kart
[url][/url]http://www.vatanbilgisayar.com/productDetails.aspx?I_ID=36094
Dx 11'le Dx 10.1 Arasındaki Fark
BİRDE DİRECTX 11 DESTEKLİ OYUNLARI DİRECTX 10.1 KARTLAR KALDIRMAKTA ZORLUK ÇEKER Mİ !!!
Bunun cevabı %100 evet
hayır dx 10.1 destekli ekran kartı dx11'i desteklemez,
oyunlarda zorluk çeker mi bu alacağın ekran kartına ve 1 yada 2 yıl sonra çıkacak dx11 destekli oyunlara bağlı birazda.
ahmet79hayır dx 10.1 destekli ekran kartı dx11'i desteklemez,O konuda kesin bir bilgi yok.Windows 7 de dx 10 destekli kartların dx 11 de destekleyiceği gibi bir şey var.Anasayfa da haberler bölümünde bir zaman önce yayımlanmıştı.Hatta detaylardan biri DX9 kartlarının Dx11 destekleyeceği
Burdan şu sonucu çıkartmışlardı.Dx10 Detesklilerin Dx11 i de destekleyeceği....Tabi verim konusunda dx11 li bir kart'a eşdeğer performans gösteremyecekleri ortada(aynı özellikte.Birinde donanımsal dx11 diğerinde yazılımsal dx11)....
ona bakarsan xp'ye de dx10 yama yapıyorlar;
sonuç
dx 10 destekli kartlar dx 11 in bir bölümünü desteklicek.
dx 11 ile gelen en büyük yenilik ise işlemci ekran kartı oranlaması yapması. normalde dx 10 ve öncesi ekran kartına yüklenirdi. şimdi işlemci ile ekran kartını daha moduler kullanacak.
bunun yanında yeni efek ve shader modelleme üniteleri geliyor. ms ye bakılırsa dx 10 destekliler kullanabilecek diyor ama sanmıyorum tam destek vereceğini.
destek verirse ve efektlerden bizi mahrum bırakırsa kötü etki bırakır.
mesela dx 10 daki efekler shader modelleri dx 9c de yok buda ciddi kayıp ama her yeni versiyonunda artıları olmalıdır.
dx 10 en üst seviyedeki ekran kartlarını bile kasmada üstüne yoktu.
8800gtx imde baya bir kasılma oluyordu özelikle crysis ve futuremark 3dmark vista özel sürümünde ağlıyordu resmen. dx 11 inde öyle olması yüksek.
Selçuk İslamoğluİlk GTX'lerden mi seninki?evet bi nevi :Dbaya bir para saydım :D deli dediler.
bi bios güncellemesi yaptım şimdi iyi. galaxynindi.
ahmet79ona bakarsan xp'ye de dx10 yama yapıyorlar;ama bu officalsonuç
XP deki DX10 işi zaten pek gerçekçi durmuyor.Koskoca ms yapamamış(çalışan sayılarını göz önüne alın).
Neyse aşağılama anlamı içermemesi için yazmıyorum devamını..