Arkadaşlar 1 saat önce pc me vista home premium format çektim ve internette DX10.1 aramaya başladım ancak hiç bişey bulamıyorum.Yaklaşık 1 saat oldu hala bulamadım.Birde DX10 ve DX10.1 arasında kaldım hangisini yüklemeliyim ve bana link verebilirmisiniz çünkü bulamıyorum yaw
DX10.1 Yok Kardesim !!
Öyle aramayla tabiki bulamazsın:)
Çünkü Dx 10.1 vista sp1 paketi ile direk yükleniyor yani hariçten yükleyemezsin.
Kartım HD4770 Konuya katılan herkeze teşekkür ederim son olarak Ahmet79 ve süleyman abiye bişey danışıcam.Yakında alamanyalardan bana bu sistem hediye olarak gelicek (bir akrabamdan)(garanti değil ama amcam havassında olursa bunu bana alacağını söyledi :)
http://www.cyberpowerpc.com/syst ... rossFireX_Ultimate/
Sizce nasıl ?? Şayet gelirse ben bunun elektrik faturasıyla çebelleşebilecek miyim :P
Kartım HD4770 Konuya katılan herkeze teşekkür ederim son olarak Ahmet79 ve süleyman abiye bişey danışıcam.Yakında alamanyalardan bana bu sistem hediye olarak gelicek (bir akrabamdan)(garanti değil ama amcam havassında olursa bunu bana alacağını söyledi :)Fevkalade güzel. Hele gelsin de, elektrik faturasını sonra düşünürsün.
http://www.cyberpowerpc.com/syst ... rossFireX_Ultimate/
Sizce nasıl ?? Şayet gelirse ben bunun elektrik faturasıyla çebelleşebilecek miyim :P
İmkanın varsa başka modeller de düşünebilirsin, Core i7'li modeller mesela.
Gerçekten güzel sistem,
bunun için ayda 15-20 tl fatura ödemişsin çok mu:)
Şimdi Core i7 li sistem olsun felan dersem amcamın aklı karışır bide baktın iş yattı o yüzden bu işlemciyle devam.Core i7 li olsun diye gerçekten iyi bir sistemi tehlikeye sokmak olmaz demi Bunun dışında güncellemeler bitti dxdiag ta DX10 var gözüküyor ancak COD4 Ve Cod5 çalıştıramadım.DX vsvs dll diyor açmıyor oyunu(oyun dosyaları format atmadan önce olan dosyalar biçimlendirme yapmadan vistaya geçis yaptım acaba o yüzden mi ??).
Yanlış cevaplar görüyorum burda.
directx i microsofttan indirdiğinizde hem dx 9 u güncelliyor hem directx 10 u.
Hiç yükleme ekranında directx dosyalarına dikkat etmediniz mi?
Uğur hiçmi dikkat etmedin. dx9dw32.dll dx10dw.32.dll gibi dosya isimleri geçiyor.
Vistada dx 10 gelir 9 gelmez. Yanlış bir kanıdır. directx 9 tabanlı bir oyunu vistayı ilk kurduğunuzda direk oynayamazsınız directx i güncellemek gerekir.
Windows 7 de de böyle ama windows 7 de şu var dx 10 da geliyor hem 10 var hem 11 var.
En son oyunlar her zaman directx i güncellerler güncellenirken kurulan dosyalara dikkat edin.
microsofttan indirilen directx içeriği:
yine microsofttan indirilmiş directx in sürüm numarası: 10.1
buda windows 7 içindeki directx desteği: directx 9 u almadım bilerek ama tam destek veriyor.
Sırayla bakarsan dx10, dx10.1,dx11 core dosyaları var. Ama asıl directx yüklü değil onuda ya oyunlar yükler yada siz kendiniz yüklersiniz. En basit hali windows u ilk kez kurun. oyunu kurun ama directx kurmasına izin vermeyin. o oyun hata verecek directx in şu apisi bulunmadığından oyun başlamıyor diye... Sebebi budur.
Yani asıl iş şu: MS sadece gerekli alt yapıyı sürer. Gerisini kendi sitesinden yada alınan oyunlardan güncellenmesini ister.
EE ama ben bunu yüklersem yine oyunlar DX9 modda çalışmas mı?? Ben vistayı DX10 un tadına bakabilmek için yükledim yawCOD4 ve COD5 zaten DX9 bir oyundur. Oyunlarda da DX9 ve DX10 olayı var, yani DX 10 u hissetmen için DX10 Destekli Oyunları oynaman gerek, Benim bildiğim DX10 Oyunlarından şunlar var mesela : Crysis, Crysis Warhead, Unreal Tourment 3, Lost Planet (Lost Planet hem DX9 hemde DX10 olarak çift exe dosyası ile geliyor.)
Ayrıca Vista veya Win 7 ye DX9 yüklemen, O sistemlerde DX9 Oyunlarını sorunsuz oynaman için gereklidir.
dx10 oyunların listesi : http://en.wikipedia.org/wiki/Lis ... _DirectX_10_support
amcanın getireceği bilgisayar çok iyiymiş 2 tane hd4890 ile çok keyifli oyunlar oynarsın derslerini aksatma:d