Olabildiğince ucuz bir işlemci istiyorum ve Dual Core E5300'ü buldum
Şu anda p4 işlemci kullanıyorum E5300 'e terfi edeyim mi ?
Yoksa başka bir işlemci mi almalıyım ?
Olabildiğince ucuz bir işlemci istiyorum ve Dual Core E5300'ü buldum
Şu anda p4 işlemci kullanıyorum E5300 'e terfi edeyim mi ?
Yoksa başka bir işlemci mi almalıyım ?
bütçen ne kadar?,ama şu anda e5300e terfi ettiğinde büyük fark görürsün o kesin,bu arada pentium 4 kullandığına göre anakartın büyük ihtimalle 45nm teknolojisine uzak lga 775 tabanlı,ve quad core desteklemeyen model,ama kesin değil anakartını ve bütçeni yazarmısın?
Olabildiğince ucuz bir işlemci istiyorum
Zaten anakartıda değiştiricem 775 soket bir ankart alacam
Dual Core E5300 ile P4 arasında çok fark varmıdır ?
evet,elbette; e5300 çift çekirdektir,oyunlarda p4e göre çok daha stabil ve yüksek performans verir,işlemlerde daha hızlıdır,yoğun uygulamalarda tıkanmaz vs.kesinlikle p4e göre daha iyidir ama bence siz bütçenizi söyleyin arkadaşlar size yardım ederler,ben donanım piyasasını takip etmeyi bıraktım,hazır anakartıda değiştircekseniz amd tarafından alabilirsiniz amd orta ve alt seviyede intele göre daha ucuz ve performanslı işlemcilere sahip.
bğtçenizi belirtirseniz daha iyi parçalar bulunabilir... ama artık LGA 775 soket bitiyor... onun yerine AMD AM3 e geçerseniz daha iyi olur :D ayrıca çift çekirdekli işlemciler p4 e göre çok daha güçlüdür ama günümüzde çift çekirdeğin bile tıkandığı yetmediği durumlar oluyor o yüzden 3 weya 4 çekirdek almakta fayda war... bütçenizi we kullanım amacınızı belirtirseniz iyi olur :))