E - Mail ile ilgili bir soru

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
MK68100
09-02-2005, 16:32   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj

Accesda kaydettiğimiz kişilee otomatik olarak, dogum gunleri ozel gunlerde e-mail yollama yolu varmı. Yada bu işi yapan bildiginiz program varmı. Access dan bağımsız da olabilir. Yani yapmak istedigim gunu geldiginde o kisilere otomatik olarak mail gitmesi.
Ayrıca bu işi cep telofonlarına nasıl yapabilirim. Bilgi sahibi kişiler yardımcı olursa memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim hepinize.

hunter_42
12-02-2005, 16:57   |  #2  
Yıllanmış Üye
200 mesaj

Valla arkadaşım otomatik email yollatmayı bilmiyorum ama telefon için istersen bikaç bişey biliyorum.Galiba söylediğin şey telefonla olmuyo ama kişinin doğum günü geldiğinde sana hatırlatabilio bunu takvim den yapıyosun ama SAMSUNG da diğer markalardanerden bilmiyorum.Kolay GelsinCool

ozy_92
27-02-2005, 20:33   |  #3  
Yıllanmış Üye
380 mesaj

walla şirketler için öyle programlar ve servisler var mesela dersaneler kullanıyo ama bilemem ...

ertan
29-03-2006, 01:38   |  #4  
Yeni Üye
24 mesaj

Google'da biraz araştırma yapmak gerekli. Access biliyorsan kendin de bunu yapabilirsin diye düşünüyorum.

Access içindeki e-mail bilgisini ve mesaj bilgisini bir metin dosyasına kopyalayıp komut satırından ücretsiz mail gönderen bir program ile ilgili metin dosyasını kullanarak mail göndermesini sağlayabilirsin sanırım.

Örn:
Metin.txt içinde şunlar olsun.
To: ali@veli.com
From: ben@chip.com.tr
Subject: Iyi ki dogdun
Nice yillara "isim"

Yukarıdaki dosyayı access ile yazacağın kod oluşturacak. Arsından Google'dan bulacağın komut satırından mail gönderen programa parametre olarak bu dosyayı vererek çalıştıracaksın.

Tabi mail gittiğinin garantisi olması için komut satırı programı hata verirse gibi durumların da access içinde kontrol ediliyor olması gerekli.

Eğer sen programlama dili ve access bilmiyorsan; malesef, bu noktada programcılık bilgisi olan bir arkadaşından yardım istemen gerekecek.

Telefon ile ilgili kısma gelince. Telefonun "smart phone" tabir edilen cihazlardan ise, outlook ile seknronize bir şekilde zaten sana arkadaşının doğum gününü hatırlatacaktır. Ancak bu cihazlar için yazılmış ve otomatik GPRS sistemi üzerinden internete bağlanarak mail gönderen bir yazılım ben bilmiyorum.

İyi çalışmalar.