e-sigara içen e-kitap okuyan e-spor yapanlar :)

selim_firat
09-05-2016, 08:23   |  #1  
selim_firat avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 15
51 mesaj

e-spor hariç benim bu.

amazon kindle paperwhite ve joyetech evic vtc mini'm bu zamana kadar aldığıma en sevindiğim, parasını sonuna kadar hak eden aletler oldular.

şimdi hayatında e-kitap okumamış birine ne kadar anlatsan da bu adamlar olayın mantığını çözemiyorlar. bu adamlarla zamanında matbaaya karşı çıkanlar aynı zihniyetten benim gözümde.

adam bana diyor ki ben tabletten, telefondan okuyorum. iyi babacım sen oku, tabletten okumaya devam et. e-ink falan bunlar uyduruk teknolojiler.

bu zihniyet için şu da şurada dursun:
şimdi e-sigarayı bu adamlara anlatmaya bile gerek yok. elinde görmeleri bile yetiyor. hemen yanına gelip seni uyarıyorlar. o aletler kanser yapıyor. be adam sigara ne yapıyor? sigaradan daha mı zararlı? yok bi' cevabı yok. hattızatında bir bilgisi de yok. bir yerlerden duymuş konuşuyor. şimdi bu adama cihazın tüm çalışma prensibini anlatsan, likitlerin içeriği hakkında bilgi sunsan, yapılmış bilimsel çalışmalardan örnekler versen de bu adamlar anlamayacak. evet, biliyorum deyip geçiyoruz artık.

(bu arada 40 yıllık tiryaki olan ve onlarca denememe rağmen sigaradan vazgeçiremediğim annem ve babam e-sigara sayesinde sigarayı bıraktılar. 6-7 yıllık tiryaki olan kardeşim de sigarayı bıraktı. ben zaten tiryaki falan değildim, keyif için aldım e-sigarayı ve yine keyif için ara ara içiyorum.)

gelgelelim e-sporla bir alakam yok.

ayrıca e-sporun, e-kitap ve e-sigara ile aynı kefeye konulamayacağını düşünüyorum.

e-kitap kitabın yerine ikame edebileceğiniz, hatta bazı noktalardan ondan da üstün bir ürün.

e-sigara da aynı şekilde sigaranın yerine ikame edebileceğiniz ve sigaradan her yönden çok çok üstün bir ürün.

ancak e-sporun, sporun yerini tutması şu an için kesinlikle mümkün değil. spor kesinlikle faydaları açısından çok çok elzem olan bir aktivite. sporla elde ettiğiniz faydayı e-spor ile elde etmenizin imkanı yok. bu anlamda e-sporun sporun yerini alabilmesi söz konusu değil.

ha gelecekte sanal gerçeklik gözlüğü vb teknolojiler daha da gelişir ve beden hareketlerini işin içine katıp sporun faydalarını sağlayabilecek sistemler işin içine dahil edilir, o gün fikrim değişir ve e-spor olayına derhal katılırım.

demem o ki okuyun, araştırın eğer bir fayda görüyorsanız, geçmişe oranla daha çok işinize yarayan, hayatınızı kolaylaştıracak bir ürünle karşılaşmışsanız alın deneyin, sonra kararınızı verin. dünyanın gelişmiş ülkelerinde milyonlarca insanın kullandığı bu faydalı aletlerden mahrum kalmanın ve cehaletle övünmenin bir anlamı yok.