(VİSTA HOME PRM). BİR GÜN SABAH PC Mİ AÇTIĞIMDA DVD SÜRÜCÜYE CD TAKTIĞIMDA CİHAZIN IŞIĞI YANIP YANIP SÖNÜYOR SONRA GİDİYORDU.BİLGİSAYARIMDAN BAKTIĞIMDA E SÜRÜCÜSÜ YOKTU HEMEN AYGIT YÖNETİCİSİNE BAKTIM SARI ÜNLEM İŞARETİ VARDI SÜRÜCÜ GÜNCELLEŞTİR DEDİĞİMDE SÜRÜCÜ YAZILIMI GÜNCEL MSJI ÇIKIYOR.ÖZELİKLERE BAKTIĞIMDA (Windows bu donanım için aygıt sürücüsü yükleyemiyor. Sürücü bozuk ya da eksik olabilir. (Kod 39)MSJI ÇIKIYOR.DVD SÜRÜCÜM BASKA PC DE SORUNSUZ ÇALIŞIYOR..BİOSTA GÖRÜNÜYOR CİHAZ GÜVENLİ MODDA ÇALIŞTIRDIM YİNE AYNI. TÜM BAĞLANTILARIDA KONTROL ETTİM NE YAPMAM GEREKİR CEVAPLARSANIZ ÇOK SEVİNİRİM SAYGILARIMLA
E SÜRÜCÜSÜ YOK OLDU
önce bi virüs taraması yaptırr virüs veya trojan girmiş olabilir sistemine eger sonuc alamzsan güvenli modda sistem geri yükleme dene ve dvdnin kaybolmadan önceki zamana al bilgisayarı
bnde böyle bişey yaşamıştım kabloyu çıkarıp taktım olmuştu
istresen bi dene derim
Arkadaşım benimde başıma geldi bu olay. hiç bi şekilde çözemedim, kim baktıysa virüs dedi. silinmiyo, düzelmiyo dedi. bütün verilerimi kaybettim anlayacağın. yerine yenisini aldım. Arkadaşın pcyede geçen böyle oldu, bende onun hardiski söküp kendiminkine taktım takar takmaz xp dosya ntfs biçimlendirmesi yaptı ve düzeldi. yani dosya sistemi bozulmuş. eğer sende hardiskin bi bölümünü veya tamamını göremiyosan böyle bişi dene derim. kolay gelsin ;) eğer sorun harddiskte değilde dwd sürücüsündeyse kablolarını değiştir, yeniden tak çıkar belki düzelir.
Ben bu sorunu win98 de de yaşadım şimdi vista64 ultimate yüklü yine yaşıyorum. ayrıca daemon tools sürücüleride gtözükmüyor. tamam onları anladıkta sandisk U3 usb belleğin u3 menüsünüde kullanamaz oldum. Çünkü onunda u3 menü programı belleği takar takmaz yüklenen sanal cd nin içinde. format atmak istemiyorum artık. zira herşeyi yeniden kurmam gerekir kota el vermez.
bu arada kullandıklarım optiarc ve lg biri sata diğeri pata...
aşağıda yazanları uygulayınca benim sorun çözüldü. muhtmelen sizinkide aynısıdır. kolay gelsin.
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
Apparently it seems that this is an age old fix for even XP systems. If you venture to the registry key above by doing the following steps:
Click on the start menu.
If this is a Vista machine in the search box type in “regedit” without the quotation marks.
Maximize the HKLM and then go ahead and browse until you reach the key listed above.
In the right panel you’ll see something along the lines of “UpperFilter” and “LowerFilter” you want to click on each “filter” key and hit delete. Click yes when it asks to confirm if you wish to delete the key.
Restart Windows.
Let me know if this works.