Arkadaslar en fazla ne kadara kadar cıkarabilirim sınırları zorlamak istemiyorum :) asus un kendı programıylan yapıcam :)
Arkadaşlar yaşadıgınız teçrübeler varsa paylaşırsanız sevinirim :)
E4600 ile O/C yapan deneyimlerinizi yazarmısınız:)
sistem oc yapmak istersen bunun en iyi yolu biostan geçer ve oc yapmak istiyorsan iyi bir soğutma sistemine ihtiyacın var.
sınır olarak kimse sana şu kadar olur diyemez bu test yazılımlarına bağlı yaptığın oc ne kadar kararlı olduğuna bu yazılımlar söyleyecek.
yani işin özü : deneme yanılma usulü.
saintsistem oc yapmak istersen bunun en iyi yolu biostan geçer ve oc yapmak istiyorsan iyi bir soğutma sistemine ihtiyacın var.SaoL
sınır olarak kimse sana şu kadar olur diyemez bu test yazılımlarına bağlı yaptığın oc ne kadar kararlı olduğuna bu yazılımlar söyleyecek.
yani işin özü : deneme yanılma usulü.
stok fan kullanıorum ama kasamın soqutmasınada qüweniyorum neden dersenız yanda25 cm lık fan we arkada onde 12 cm lık fan war aksam 2.54 ghz yaptım c-puz core-temp ewerest programlarıylada ısısına baktım yuk altında 50 dereceyi gecmedi sıcaklıgı kaca kadar zorluyabilirim ?
OnnuuRBende de alttaki işlemci var maximum 2.8 oluyor, daha ileri gidip 2.10 yapınca sistem başlayınca mavi ekran gelip açılışta da sistem dosyalarının bozuk olduğunu söylüyor 1 tane fan aldım oda ekran kartına yaradı...YAzıda Bİ yanlıslık mı war ?
maximıum 2.8 dıosunuz daha ileri gidipte 2.1 yapınca mawi ekran qelio dıosunuz :S bu arada benım işlemci normal Core 2 Duo e4600 2.4 ghz sizinki Core 2 Duo E6300 1.86 GHZ sizin işlemciniz daha qüçlü olması gerekmiyormu ?
saint50 derece normal gibi ama hangi hava şartlarında yaz aylarında 50 geçeceğine eminim.su an butcem uygun deqıl almısken en iyisini alıcam bu ay ekran kartı alıcam 4770 bidahaki ay 2 gb ddr3 1333 mhz cl7 ram alıcam ondan sonrakı ay 1 tbyt lık hdd ondan sonrakı ay ultra bi soqutucu almayı dusunuorum :) hersey zamanla yawas yawas
size söylediğim soğutma derken stok fanı kaldırıp atmanız ve daha kaliteli bir soğutucu almanız şart.
Yazın stok fanla overclock yapmayın. Zararlı çıkabilirsiniz.
E4600 800 fsbde çalışır, normalde 2.4 GHZ, bunu 1066 yaparak 3.19 a çıkarabilirsiniz bence, ancak ısınır stok fanla çok fazla. Çünkü bu kadar artış için Voltajı da arttırmanız gerekir.
Arkadaşım ben fanatik E4600 kullanıcısıyım.Şu anda 3GHZ de stabil kullanıyorum.Yapacağın şey şu.FSB yi 250 ye çıkaracaksın.3GHZ olcak ve sonrada sistem açmayı dene eğer açmıyorsa voltajı azar azar yükselteceksin.PSU kaliteliyse hiç voltaj arttırmadan 3GHZ yapabilirsin.Ama sistem açarken resetliyorsa 1.395V dene olmadı yine yavaş yavaş yükselt.Ve sıcaklığada dikkat et.(3GHZ de gayet hızlı super pı de 1m de 19sn yapıyor canavar gibi oldu)
TeHLiqeYAzıda Bİ yanlıslık mı war ?2.08 pardon.
maximıum 2.8 dıosunuz daha ileri gidipte 2.1 yapınca mawi ekran qelio dıosunuz :S bu arada benım işlemci normal Core 2 Duo e4600 2.4 ghz sizinki Core 2 Duo E6300 1.86 GHZ sizin işlemciniz daha qüçlü olması gerekmiyormu ?
2.10 yaptıgım zaman olmuyor mavi ekran+2 format sonum oldu...
E6300 o.c kralı diyolardı ama durum ortada...
mustafa91Yazın stok fanla overclock yapmayın. Zararlı çıkabilirsiniz.ben sadece asusun kendı anakartın cd sınden cıkan proqramıylan fsp yı arttırıorum woltajı nasıl arttırıcam acaba
E4600 800 fsbde çalışır, normalde 2.4 GHZ, bunu 1066 yaparak 3.19 a çıkarabilirsiniz bence, ancak ısınır stok fanla çok fazla. Çünkü bu kadar artış için Voltajı da arttırmanız gerekir.
?