msı p4m900 anakartım ve core 2 duo e4600 işlemcim var. E4xxx serisinin iyi bir oc potansiyeli olmasına ragmen ben pek ii sonuçlar lamadım. İşlemci fsb'si defaultta 200mhz ben bunu en fazla 235mhz yapabildim. ama 2. seferde bilgisayarı açamadım. Çalışabildiği en yüksek değer 230 mhz. İşlemci çarpanı 12 olduğundan işlemcinin en yüksek hızı 2,76 Ghz oluyor. Oysaki bu işlemcinin 266 Mhz fsb ile 3,2Ghz hıza ve 266 X 4 = 1066 fsb ye çıkarılabildiğini birçok kullanıcı belirtiyor. ama ben neden 235 barajına takıldım anlayamadım.
Aklıma gelen ramlerin yetersiz kaldığı çünkü 2 X 512 mb ramler 533Mhz'de çalışıyorlar. FSB/DDR oranı 3/4 olduğundan 235 mhz fsb de ddr ramler sanırım 625mhz'da çalışmaya zorlanıyor. Bu oranı 1/1'e çekmeyi denedim ama biosta bu seçeneği bulamadım. Acaba bios güncellemesi ile halledebilirmiyim? O da olmazsa anakartımın 667 mhz desteği var. Eğer sorun bu ise 667 mhz ram alabilirim. 250 mhz fsb de 666 mhz ddr frekansı olacaktır. 3 ghz işlemci hızı ve 1 ghz fsb desteği işimi rahatlıkla görür düşüncesindeyim.
Aklıma gelen bir diğer sebeb cpu ya + voltaj vermemem. Cpu voltajını arttırmakta belki sorunu çözebilir ama bunu pek tahmin etmiyorum. Zaten anakartta böyle bi ayarda bulamadım.
Konu hakkında tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum