Arkadaşlar , ben normalde pek overclock seven biri değilim. Şu an işlemci olarak kullandığım E6850, 333X9=2997 default
ayarlarda çalışıyor. Belleklerim de Kinston 2x1 GB DDR2 800. Şimdi merak ettiğim konu şu:
Bu işlemciyi stok voltajı arttırmadan ve bellek gecikme sürelerine hiç dokunmadan, 380x9= 3402 Mhz olarak çalıştırabilirmiyim. 380x9 olmuyorsa voltaj ve bellek ayarlarını değiştirmeden en fazla kaç FPS ye çıkabilirim. Yardımcı olursanız çok sevineceğim. Şimdiden teşekkür ederim.
E6850 İle Overclock
Voltojı artırmadan o kadar cıkabilecegini sanmam. cok az degerlerde voltajı artırırsan bir sorun cıkmaz;)
Voltajını eğer ki işlemcine fanına ve termal macunana güveniyorsan %5 e kadar rahat %10 a kadar yükseltebilirsin.
FPS lerden anlamam:(
e6750 2.6 ghz işlemcimi stok fanla,voltajsız 3.2 de çalıştırıyorum.
e6850yi 3.5 ghz'e voltajına ellemeden,sıcaklıgı anormal seviyelere getirmeden(50-55 max.),stabil olarak stok fanıyla kullanabilirsin.
voltaja ellemeden fsb'yi biostan 3er 5er arttır.
'cinebench r10' programını kullanarak sıcaklıgın en fazla kaçlara çıkabilecegini test et.
kısacası zor degil.
bendede aynı işlemci var ramlerimde aynı fakat 4x1gb ve elde ettiğim yüksek ghz 3.915 oda ramlerimden kaynaklanıyor diye tahmin ediyorum 800mhz olduklarından
[URL=http://img43.imageshack.us/my.php?image=oc5.jpg][/URL]
bendede e6850 3.00 var.Overclock profille yüzde 20 de macunsuz stok fanla 3.6 ya çıkıyor.3 gb ram var.