Merhaba Chip Ailesi ;
E7500 sipariş verdiğimi söylemiştim. Geldi ve akşam taktım kullandım. P4 le oyunlardan aldığım performans arasında dağlar kadar fark var. Bu raya kadar herşey güzel. Şimdi örnek resimlerle kafamdaki soruları anlatacağım.
anakartım Gigabyte p31-es3g. sanırım Gigabyte da iki tip bios var benim ki aşağıda resimdeki gibi.
Memory Frequency ( MHZ) 800 533
Bu örnek resindeki değerler. Benim biostaki değerler ise şöyle.
Memory Frequency ( MHZ) 800 - 800, Olarak geldi , Bende , Sistem Memory Multiplier' i [ 4.00 ] ' a aldım. Bu işlem sonrası değerler ile şu şekilde değişti , Memory Frequency ( MHZ) 800 - 1066... Sanıyorumki bu işlem sonrası ramlerin frekansını Auto 'dan alıp, Sürekli 1066 MHZ de yani, kendi saatlerinde çalışmalarını sağladım. Burada kafamıo karıştıran, İşlemci 1066 MHZ şu şekilde olması gerekmiyormuydu. ( Memory Frequency ( MHZ) 1066 1066. Bildiği.m kadarıyla ilk 1066 olan değer işlemci FSB sini İkinci 1066 olan değer isede ramlerin frekans hızlarını gösteriyor. Bu konuda Aydınlanmak istiyorum üstadlar. Bu birinci İkincisi ise ;
Buradada üsteki resimdeki işlemci E7200 Örnek olaran bunu bulabildim. Ama tüm değerler aynı Yani ;
Core Speed : 1603.7 MHZ ( Burası Otoda bunu anladım. İşlemci GÜç gerektiğinde sürekli bu değeri kendi değiştiriyor.
Multilier : X6.0
Bus Speed : 267.3 MHZ
Rated FSB : 1069.1 MHZ ( Sormak istedigim burası. Bu sanıyorumki işlemcinin FSB hızını gösteriyor. Eğer bu FSB hızı ise Burada 1066 MHZ , Biosta neden öyle. Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden Teşekkürler Üstadlar. :)
E7500 Yardım.
Memory Frequency ikisinide 800 mhz-800 mhz yap
zaten orjinal hızını fazla geçmemesi lağzım ramların
sorunu hayla çözemedin mi?
Sistem tam olarak nedir? Senin sisteminin resimlerini koyabilir misin? "CPU", "Memory" ve "SPD" sekmelerinin...
Anakart : Gigabyte P31-ES3G
İşlemci : E7500 1066 MHZ 3 MB
RAM : kingston HyperX 2*2 1066 MHZ
Süleyman Asıl kafamı karıştıran şurası
biosta neden ; Memory Frequenz ( MHZ ) 800 , 1066 MHZ yazıyor. Üsteki resimde mesele 800,533 gösteriyor. Bendeki biosta ise 800,1066 gösteriyor. Bu 1066 yazan yer ramlerin frekans hızı diye biliyorum.
işyerindeyim şuan.
Süleyman. Sendede gigayte var gigayte de iki tip bios var sanırım. Benim bios üstte resimdeki gibi. Senin kide aynı ? Eğer aynı ise . Sendeki değerlerdede ....Memory Frequency ( MHZ) 1333 1066.... olması gerekmezmi. ? İlk 1333 yazan kısım işlemci FSB Hızı, 1066 yazan kısımda ramlerin frekans hızları değilmidir ? Birde bu resimi buldum. Benim Anakartla ilgili Ama bende bu özellik yani bu bprogram yokki anakartım kendi cd ci ile driver larını kurdum bu programda yok bu nedir ?
Dediğim resimleri koymadığın için daha detaylı bilgi veremiyorum ama şunu söyleyeyim kafana esas takılan konuda: Soldaki yazan değer "default" ayalarda geçerli olan değer, sağdaki ise kullanılmakta olan. Ayrıca neden 1333 MHz yazsın ki, remlerin 1066 MHz ve orası da remlerle ilgili olan kısım.
Tabi ki FSB değil. Kök FSB 266,5. Kuzey köprüsü haberleşmede ise 266,5 x 4 = 1066 MHz.
Böyle iyi bence. SpeedStep teknolojisi bu, güç tasarrufu için. Hiçbir mahzuru olmaz.