EA korsana bakışını değiştiriyor...

CHIP Online
12-12-2009, 10:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Oyun devi Electronic Arts'tan şaşırtan korsan açıklaması: "Korsan da olsa, müşteri müşteridir!"

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/ea-k ... stiriyor_16972.html

Resimlerle: 1985'ten günümüze oyunlar

İnternetin korsanı kolaylaştırdığı bir gerçek. Ama korsanla mücadele konusunda nasıl bir tavır almak gerektiğini pek çok firma henüz tam olarak çözebilmiş değil. Bu anlamda dev oyun firması Electronic Arts yaklaşımını değiştirmeye karar verdi.

CHIP Online'dan korsan oyun analizi... Tıklayın...

EA'den John Riccitiello, firmanın korsanı tanımlamasını şu sözleri ile özetliyor: "Oyunu çalabilirler ama indirilebilir içeriği çalamazlar". Daha önce verdiği bir röportajda basın mensuplarına; "Eğer okuyucularınız arasında korsan oyuncular varsa lütfen onları FIFA Online, NBA Street Online, Battleforge , Battlefield Heroes oyunlarını korsan olarak oynamaya yönlendirin" diyen Riccitiello, EA'in artık indirilebilir içeriği oyunun kendisinden daha önemli bir gelir kaynağı olarak gördüğünü de açıklamış oldu.

Tüm konu: EA korsana bakışını değiştiriyor...

Resimlerle: 1985'ten günümüze oyunlar


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Siz EA'in korsan konusundaki yaklaşımını nasıl değerlendiriyorsunuz?

uGuR.uK
12-12-2009, 10:47   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

yapılabilecek en doğru ve belkide tek hareket bu, onun dışında dvd korumalarıymış şifrelermiş aktivasyonlarmış hepsi halledilir. yazılımın piri microsoft önüne geçemiyor bunların daha nolsun... orjinal içerik doğrulamasıyla online olarak sahip olunanlar sadece korsanı azaltabilir(ki oda bitirir demiyorum zaten) o kadar...

V E N U S
13-12-2009, 20:02   |  #3  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
93 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2009

İndirilebilir içerik konusunda haklı olabilirler ama insanlara korsan oyun oynamak serbest yalnız indirilebilir içeriği satın alın mesajı verilmesi hoş değil. Böyle bir açıklama yapan EA'in bundan sonra oyunlarını ücretsiz olarak sunması , korsanı tercih edenlere tüketici hakları sağlaması ve parayı da sadece indirilebilir içerikten kazanması gerekir ki böyle bir şey de mümkün değil. Bu yüzden orijinal oyun alanlar enayi yerine konuluyor.