Ebay.com hakkında bilgi.

qarejma
22-03-2011, 12:54   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
34 mesaj

Bildiğiniz üzere ebay.com diye bir site var. Ama bu yurt dısından satıs yaptığı için benim türkiyeden alabilmem mümkün mü. Alabilsemde sorun meydana gelebilir mi.

Forever79
28-03-2011, 17:51   |  #2  
Forever79 avatarı
Üye
89 mesaj
Alıntı: qarejma  
Bildiğiniz üzere ebay.com diye bir site var. Ama bu yurt dısından satıs yaptığı için benim türkiyeden alabilmem mümkün mü. Alabilsemde sorun meydana gelebilir mi.
Genelde ebay den satın almak için Paypal aracı kurumu kullanılır. Bunun amacı yüzde yüz alıcı leyhine güvenli alışveriştir. Bunun için Paypal a üye olursunuz. Kredi kartınızı paypala eklersiniz. Paypal kredi kartınızı onaylamak için sizden konfirmasyon talep eder. Bu aşamadan sonra alışveriş yaptıkdan sonra ödeme şeklini paypal seçerek sonuca olaşırsınız.
Ama yinede kredi kartınızı vererekde alışveriş yapabilirsiniz. Ancak bu alışverişin güvenliği şansa bağlıdır. Satıcının ürünü göndermemesi gibi alışveriş sorunlarını çözmek için çok fazla yolunuz kalmaz. Yinde ebay de çok dürüst ve en ufak bir sorunda geri ödeme yapan satıcılarda bulunmaktadır.

selinkarak
28-03-2011, 22:54   |  #3  
Taze Üye
8 mesaj
Alıntı: qarejma  

Merhaba,
Herhangi bir ürünü tek olarak satın alacaksan problem olmuyor. Özellikle fatura şahıs ismine kesilmeli. Adet yüksek olur veya şirket adına kesilirse fatura, gümrükten malı çekebilmek için beyanname vermen gerekir. Bunu da gümrük danışmanlık firmaları yapıyor fakat bir dünya masrafın çıkar.
Çoğu yabancı site Türkiye'ye nakliye yapmıyor fakat yapanı bulursan 1 adette problem çıkmıyor. Gümrükten rahatça geçer ve adresine teslim edilir.

enqazaq
14-04-2011, 16:51   |  #4  
Taze Üye
11 mesaj

ebay şu anda dünyanın en güvenli sitesi,
paranı paypal la da gönderdiğin zaman 1000 dolara kadar sigortan da oluyor