hepimizin tanıdığı edipciftci rumuzlu arkadaşımızın microsoft nvdia hayranlığını hepimiz bilmekteyiz. bu hayranlığın boyutlarını herkes biliyor sanırım. hatta herkesi biraz çileden çıkarmayı da başarıyor.(ben dahil) merak edip edipciftcinin internet hayatını biraz araştırayım dedim. çok basit bir şey yaptım rumuzunu google'e yazdım karşıma ilginç bir diyalog çıktı.edipciftci arkadaşımız win 7 kullanmaya başlamış ama küçük bir sorun yaşamış yasal yoldan gidip çok sevdiği microsoftun bu ürününü satın alacağına bunu bedavaya getirmek için gidip warez dağıtımı yapılan bir forumun görevlisinden yardım istemiş. bundan sonrasını kendiniz okuyabilirsiniz:) bunu paylaşmakta ki amacım kimseyi küçük düşürmek değil sonuçta pek çok kişi microsoft ürünlerini yasa dışı yollardan kullanıyor. bunun başlıca nedeninin microsoftun fiyat politikasından kaynaklandığını düşünüyorum. ancak microsoft ürünlerini böylesine savunan birisinden ben açıkcası böyle bir yola başvurmasını beklemezdim. ayrıca kota sorunu konusunda çözüm arayışıda beni etkiledi. sanırım grafikerler pek iyi kazanamıyor:)
Orjinal Mesaj Sahibi edipciftci:
moderatör:
bende indirdim, daha denemedim, İnşallah çalışır, ÇALIŞSADA - ÇALIŞMASADA SN xxxxx xxDEMİR' E EMEKLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜRLERİMİ SUNARIM...önemli yedeklerimi aldıktan sonra hemen deneyeceğim, eğer başarılı olursa tekrar bu sayfaya dönüp güzel haberleri yazarım, ama yok eğer sistem göçerse, o zaman Win 7 yi baştan kuracağım mecburen...birde merak ettiğim bir şey var, benim win7 build 7100, acaba problem olurmu...???ayrıca otomatik güncelleştirmeleri açk tutmalımıyız, bendeki ayarları "göster ama yükleme" şeklinde, hani lisans dosyası falan atar, otomatik göçmesin diye...cevaplarsanız çok sevnirim...
saygılarımla...
Orjinal Mesaj Sahibi edipciftci:
Hiçbir sorun olmaz, sadece xxxxxlerken numaralandırmayı dikkatli yapınız.
(moddan yanit yok bizimki ikinci bir mesaj atıyor)
sayın xxxxx xxDEMİR,çok çok teşekür ederim, sabırsızlığımdan soruyu sorup siteden hemen çıkıp internet bağlantımı kesip hemen yedeklerimi aldım ve xxxxx işlemini uyguladım. Şu anda makina açtı - problem yok görünüyor, bilgisayarım + sağtuş + özellikler yapınca açılan pencerede "windows etkineştirildi" diyor en altta, yanlız masaüstündeki sağ taraftaki "Windows 7 Evaluation copy. Build 7100" yazısı hala duruyor, acaba Windows' umu xxxxx yapmadımı diye bir şüpheye düştüm, kısa cevapla beni aydınlatırsanız çok çok sevinirimsaygılarımla...
(arkadaşımız cevapsız kalan son mesajına rağmen gene devam ediyor)
çok garip bir şey oldu SAYIN xxxxx xxDEMİRşimdi farkına vardımD partisyonu uçtu, yani uygulanan partisyon göçtü ama windows' un dosaları diğer partisyondaydı, sadece 1.cil partisyon diğer tarftı ve sizin program başlangıç partisyonu olarak gördüğü diğer partisyona bir şey yaptı, işlem yaparken arada görebildiim kadarı ile sürücüyü S olarak değiştirdi, ŞİMDİ ÖBÜR PARTİSYONA NASIL ULAŞACAĞIM...???dosyalarım diğer partisyondaydı...???denetim masası + yönetimsel araçlar + bilgisayar yönetimi + disk yönetiminden partisyonu hala görebiliyorum, ama ulaşamıyorum...???bu sorunuma çözüm önerebilirmisiniz...???saygıları
(bir mesaj daha yolluyor)
sayın xxxx xxDEMİRsanırım sorunu çözdüm, partisyona bir daha sürücü harfi atayınca ulaşabilmeye başladım, AMA daha bilgisayarımı "restart" yapmadım, sürücü harfi değiştirdiğim için problem olup olmadığını bilemiyorum, şimdi bilgisayarımı restar yapacağım, açılmazsa işte ozaman hevesim söner,ama hala şu masaüstündeki sağ taraftaki "Windows 7 Evaluation copy. Build 7100" yazısı hala duruyor, acaba Windows' umu xxxx yapmadımı diye bir şüpheye düştüm, kısa cevapla beni aydınlatırsanız çok çok sevinirim,saygılarımla...
mod:
restart ettim ve geri geldim, problem yok görünüyor şu andaama hala şu masaüstündeki sağ taraftaki "Windows 7 Evaluation copy. Build 7100" yazısı hala duruyor (eğer win7 xxxx olduysa durması problem değil benim için), acaba Windows' umu crack yapmadımmı diye bir şüpheye düştüm, kısa cevapla beni aydınlatırsanız çok çok sevinirim,
(burası bomba dikkat edin:)
edipciftci; indirdiğiniz windows sürümünden dolayı o öyle, sabit başlıklarımızdaki Win 7 sürümlerini indirmenizi tavsiye ederim. Yoksa xxxxleme işlemi başarılı...
edipciftci:
mod:
çok çok teşekkür ederim, ellerinize sağlık, biraz fazla mesaj attım ama, faydalı olması açısından her aşamayı bildirmek ve diğer arkadaşlarada faydasının olmasını istedim...ne yazık ki 4gb kotalı ttnet kullanıcısı olduğum için çok büyük dosyalar indireceğim zaman ay sonunu bekliyorum son gün indirme yöneticisiyle bir kısmını indirip, yarısına diğer ay başı devam ediyorum (maddi sıkıntıya düşmemek için)peki, kota dolmaması içinde bir çözümünüz varmı acaba...???gönlümce internetten birşeyler indiremiyorum kotam dolacak diye...saygılarımla...
microsoft sever arkadaşımızın son mesajı :
Tek çözüm sınırsız paket ne yazıkki.
o zaman mecburen ttnet'in yakın bir zamanda olacak indirimlerini bekleyeceğiz "yalın adsl" gibi...xxxxx için yeniden çok çok teşekkürler, sağlıcakla kalın...saygılar...