edipciftcin'in win7 sevdası:)

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
karanlik25
13-06-2010, 00:52   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
0 mesaj

hepimizin tanıdığı edipciftci rumuzlu arkadaşımızın microsoft nvdia hayranlığını hepimiz bilmekteyiz. bu hayranlığın boyutlarını herkes biliyor sanırım. hatta herkesi biraz çileden çıkarmayı da başarıyor.(ben dahil)  merak edip edipciftcinin internet hayatını biraz araştırayım dedim. çok basit bir şey yaptım rumuzunu google'e yazdım karşıma ilginç bir diyalog çıktı.edipciftci arkadaşımız win 7 kullanmaya başlamış ama küçük bir sorun yaşamış yasal yoldan gidip çok sevdiği microsoftun bu ürününü satın alacağına bunu bedavaya getirmek için gidip warez dağıtımı yapılan bir forumun görevlisinden yardım istemiş. bundan sonrasını kendiniz okuyabilirsiniz:) bunu paylaşmakta ki amacım kimseyi küçük düşürmek değil sonuçta pek çok kişi microsoft ürünlerini yasa dışı yollardan kullanıyor. bunun başlıca nedeninin microsoftun fiyat politikasından kaynaklandığını düşünüyorum. ancak microsoft ürünlerini böylesine savunan birisinden ben açıkcası böyle bir yola başvurmasını beklemezdim. ayrıca kota sorunu konusunda çözüm arayışıda beni etkiledi. sanırım grafikerler pek iyi kazanamıyor:)

Orjinal Mesaj Sahibi edipciftci:  

bende indirdim, daha denemedim, İnşallah çalışır, ÇALIŞSADA - ÇALIŞMASADA SN xxxxx xxDEMİR' E EMEKLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜRLERİMİ SUNARIM...önemli yedeklerimi aldıktan sonra hemen deneyeceğim, eğer başarılı olursa tekrar bu sayfaya dönüp güzel haberleri yazarım, ama yok eğer sistem göçerse, o zaman Win 7 yi baştan kuracağım mecburen...birde merak ettiğim bir şey var, benim win7 build 7100, acaba problem olurmu...???ayrıca otomatik güncelleştirmeleri açk tutmalımıyız, bendeki ayarları "göster ama yükleme" şeklinde, hani lisans dosyası falan atar, otomatik göçmesin diye...cevaplarsanız çok sevnirim...

saygılarımla...

moderatör:

Hiçbir sorun olmaz, sadece xxxxxlerken numaralandırmayı dikkatli yapınız.
Orjinal Mesaj Sahibi edipciftci:

sayın  xxxxx xxDEMİR,çok çok teşekür ederim, sabırsızlığımdan soruyu sorup siteden hemen çıkıp internet bağlantımı kesip hemen yedeklerimi aldım ve xxxxx işlemini uyguladım. Şu anda makina açtı - problem yok görünüyor, bilgisayarım + sağtuş + özellikler yapınca açılan pencerede "windows etkineştirildi" diyor en altta, yanlız masaüstündeki sağ taraftaki "Windows 7 Evaluation copy. Build 7100" yazısı hala duruyor, acaba Windows' umu xxxxx yapmadımı diye bir şüpheye düştüm, kısa cevapla beni aydınlatırsanız çok çok sevinirimsaygılarımla...
(moddan yanit yok bizimki ikinci bir mesaj atıyor) 

çok garip bir şey oldu SAYIN xxxxx xxDEMİRşimdi farkına vardımD partisyonu uçtu, yani uygulanan partisyon göçtü ama windows' un dosaları diğer partisyondaydı, sadece 1.cil partisyon diğer tarftı ve sizin program başlangıç partisyonu olarak gördüğü diğer partisyona bir şey yaptı, işlem yaparken arada görebildiim kadarı ile sürücüyü S olarak değiştirdi, ŞİMDİ ÖBÜR PARTİSYONA NASIL ULAŞACAĞIM...???dosyalarım diğer partisyondaydı...???denetim masası + yönetimsel araçlar + bilgisayar yönetimi + disk yönetiminden partisyonu hala görebiliyorum, ama ulaşamıyorum...???bu sorunuma çözüm önerebilirmisiniz...???saygıları
(arkadaşımız cevapsız kalan son mesajına rağmen gene devam ediyor)

sayın xxxx xxDEMİRsanırım sorunu çözdüm, partisyona bir daha sürücü harfi atayınca ulaşabilmeye başladım, AMA daha bilgisayarımı "restart" yapmadım, sürücü harfi değiştirdiğim için problem olup olmadığını bilemiyorum, şimdi bilgisayarımı restar yapacağım, açılmazsa işte ozaman hevesim söner,ama hala şu masaüstündeki sağ taraftaki "Windows 7 Evaluation copy. Build 7100" yazısı hala duruyor, acaba Windows' umu xxxx yapmadımı diye bir şüpheye düştüm, kısa cevapla beni aydınlatırsanız çok çok sevinirim,saygılarımla...
(bir mesaj daha yolluyor)

restart ettim ve geri geldim, problem yok görünüyor şu andaama hala şu masaüstündeki sağ taraftaki "Windows 7 Evaluation copy. Build 7100" yazısı hala duruyor (eğer win7 xxxx olduysa durması problem değil benim için), acaba Windows' umu crack yapmadımmı diye bir şüpheye düştüm, kısa cevapla beni aydınlatırsanız çok çok sevinirim,
mod:

edipciftci; indirdiğiniz windows sürümünden dolayı o öyle, sabit başlıklarımızdaki Win 7 sürümlerini indirmenizi tavsiye ederim.  Yoksa xxxxleme işlemi başarılı... 
(burası bomba dikkat edin:)
edipciftci:

çok çok teşekkür ederim, ellerinize sağlık, biraz fazla mesaj attım ama, faydalı olması açısından her aşamayı bildirmek ve diğer arkadaşlarada faydasının olmasını istedim...ne yazık ki 4gb kotalı ttnet kullanıcısı olduğum için çok büyük dosyalar indireceğim zaman ay sonunu bekliyorum son gün indirme yöneticisiyle bir kısmını indirip, yarısına diğer ay başı devam ediyorum (maddi sıkıntıya düşmemek için)peki, kota dolmaması içinde bir çözümünüz varmı acaba...???gönlümce internetten birşeyler indiremiyorum kotam dolacak diye...saygılarımla... 
mod:

Tek çözüm sınırsız paket ne yazıkki.
microsoft sever arkadaşımızın son mesajı :

o zaman mecburen ttnet'in yakın bir zamanda olacak indirimlerini bekleyeceğiz "yalın adsl" gibi...xxxxx için yeniden çok çok teşekkürler, sağlıcakla kalın...saygılar...
mcafee23 ayrılmıştır
13-06-2010, 00:57   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

bu işler forumda böyle özelde ise işler başka
turkey forum dünya kupası için trt şifresinin kırılmasının yasal olmadığını söyleyerek mesajımı sildi tartıştık siteden atıldım.
Şimdi o zat seyretmiyor mu maçları
benimle tartışırken tuşlarına bastığı bilgisayarın işletim sistemi korsandır kesin :)
Herkes sütten çıkmış ak kaşık

qudin
13-06-2010, 02:13   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
351 mesaj

Hayranlık başka maliyetlere katlanabilmek başka hayranıyım apple'in osx'ine ama elimde mac alacak para yok bende osx86 kullanıyorum ve bunu da söylmekten utanmam. Utanılacak birşey varsa o da ilgi çekmek adına insanların mesajlarını takip edip afişe etmektir...

noleafclover
13-06-2010, 02:22   |  #4  
Yıllanmış Üye
311 mesaj

Seninki de nasıl bir kuyruk acısı imiş ki üşenmemiş bunca  araştırmış sonra foruma üye olmuş ve bunca yazıyı yazmışsın tek mesajın da buŞaşkın
İnsanların arkalarını araştırmak en basit deyimi ile ayıptır!<

karanlik25
13-06-2010, 04:42   |  #5  
OP Taze Üye
0 mesaj
Alıntı: noleafclover  
Seninki de nasıl bir kuyruk acısı imiş ki üşenmemiş bunca  araştırmış sonra foruma üye olmuş ve bunca yazıyı yazmışsın tek mesajın da buŞaşkın
İnsanların arkalarını araştırmak en basit deyimi ile ayıptır!<
böyle yanlış anlaşılmalara sebebiyet verebileceğini tahmin etmiştim. arkadaşım benim her hangi bir kuyruk acım yok. zaten olamazda. edipciftci denen arkadaş(dikkat et arkadaş diyorum) bir internet icadı terim var troll diye. . bunlar  bilgi paylasimini hedefleyen platformlarda ortaliga ilginç bir laf atip rahatsizlik veren  insanlardır. ben bu tipten insanları ilginç bulurum. anlamaya çalışırım. genelde hep sıkıntılı hikayeleri vardır. ha diyeceksin niye geldin burda paylaştın. belki ihtimal bu yazıya tepki verir ve bu şekilde arkadaşla irtibata geçer hikayesini dinlerim diye genelde içine kapanık tiplerdir. konuşturmak için biraz damarlarına basmak gerekir:) ilk mesaj konusuna gelince benim genelde forumda geçirecek vaktim olmuyor. ama chip online daki haberleri ve yorumları okumak için her gün yarım saatimi ayırırım. bu gün de boş bir günümdü. haberleri okurken arkadaş dikkatimi çekti. bende küçük bir araştırma yaptım.
bu arada  ne niyetle yapıldığını anlamadan beni  ayıplayarak nezaket seviyesini gösteren bu iki arkadaşa teşekkür etmem lazım.aslında ben herkesin anlayabileceği bir açıklıkta kimseyi aşağılamak gibi bir niyetim olmadığını söylemiştim.  ama demek ki hala yanlış anlayabilenler varmış. başka yanlış anlamaların önüne geçmeme yardımcı olduğunuuz için teşekkürler.

Son Düzenleme: karanlik25 ~ 13 Haziran 2010 04:51
mesut_illegal
13-06-2010, 08:28   |  #6  
mesut_illegal avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
810 mesaj

İlginç ve birazda komik olmuş hele şu "
çok çok teşekkür ederim, ellerinize sağlık, biraz fazla mesaj attım ama, faydalı olması açısından her aşamayı bildirmek ve diğer arkadaşlarada faydasının olmasını istedim...ne yazık ki 4gb kotalı ttnet kullanıcısı olduğum için çok büyük dosyalar indireceğim zaman ay sonunu bekliyorum son gün indirme yöneticisiyle bir kısmını indirip, yarısına diğer ay başı devam ediyorum (maddi sıkıntıya düşmemek için)peki, kota dolmaması içinde bir çözümünüz varmı acaba...???gönlümce internetten birşeyler indiremiyorum kotam dolacak diye...saygılarımla..."
kısmında çok güldüm :)Kota dolmaması için çözüm :)

noleafclover
13-06-2010, 10:50   |  #7  
Yıllanmış Üye
311 mesaj
Alıntı: karanlik25  
böyle yanlış anlaşılmalara sebebiyet verebileceğini tahmin etmiştim. arkadaşım benim her hangi bir kuyruk acım yok. zaten olamazda. edipciftci denen arkadaş(dikkat et arkadaş diyorum) bir internet icadı terim var troll diye. . bunlar  bilgi paylasimini hedefleyen platformlarda ortaliga ilginç bir laf atip rahatsizlik veren  insanlardır. ben bu tipten insanları ilginç bulurum. anlamaya çalışırım. genelde hep sıkıntılı hikayeleri vardır. ha diyeceksin niye geldin burda paylaştın. belki ihtimal bu yazıya tepki verir ve bu şekilde arkadaşla irtibata geçer hikayesini dinlerim diye genelde içine kapanık tiplerdir. konuşturmak için biraz damarlarına basmak gerekir:) ilk mesaj konusuna gelince benim genelde forumda geçirecek vaktim olmuyor. ama chip online daki haberleri ve yorumları okumak için her gün yarım saatimi ayırırım. bu gün de boş bir günümdü. haberleri okurken arkadaş dikkatimi çekti. bende küçük bir araştırma yaptım.
bu arada  ne niyetle yapıldığını anlamadan beni  ayıplayarak nezaket seviyesini gösteren bu iki arkadaşa teşekkür etmem lazım.aslında ben herkesin anlayabileceği bir açıklıkta kimseyi aşağılamak gibi bir niyetim olmadığını söylemiştim.  ama demek ki hala yanlış anlayabilenler varmış. başka yanlış anlamaların önüne geçmeme yardımcı olduğunuuz için teşekkürler.
troll ün ne olduğunu biliyorum ve Edip Çiftçi nin bu sınıfa girmediğini de biliyorum
Adam milleti sinir etmek için gerekeni söylemiyor söylemi hep aynı bu yüzden bu adama troll denmez
Aşağılamak istemiyorum demişsiniz ama şurada yazdığınız her satırda -Bunlar sıkıntlı tiplerdir,ilginç bulurum,anlamaya çalışırım vs.- adamı aşağılamışsınız
Size tavsiyem bu Pazar gününü boşa geçirmeyip, Lise düzeyi psikoloji bilgisiyle Freud çuluk oynayarak insanları aşağılayan bir insanın nasıl  bir kişilik yapısına ve nasıl sıkıntılı bir kişiliğe sahip olduğunu düşünmeniz...
Ayrıca bu forumda direk şahsa yönelik mesajlar yasaktır ve konu tarafımdan yönetime şikayet edilmiştir.

Son Düzenleme: noleafclover ~ 13 Haziran 2010 11:32
TuncaBozkurt
13-06-2010, 14:38   |  #8  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj

Evet haklısınız, forumda şahsa yönelik mesajlar yasaktır. Bu yasağın amacı da üyelerin birbirleriyle forum üzerinden atışmalarını ya da dalga geçmelerini engellemek.

Denetmenler olarak genelde çok katı yaptırımlar uygulamayı doğru bulmuyoruz. Eğer direkt olarak bir ihlal yoksa konuyu kilitlemiyoruz. Örneğin "Dünya forum tarihinin en uzun konusu" başlıklı konu bir ara kilitlendi, ama kurallara aykırı mesajlar temizlendikten sonra yeniden açıldı.

Eski konuyu da izlemiştim. Görünüşte evet, forum kurallarına aykırı. Ama orada sadece eğlence amacıyla edipciftci'nin yorumlarını yazmışlar. edipciftci'nin bize ilettiği bir şikayeti de olmadı, direkt bir sataşma da olmadı. Bu nedenle konu hala açık.

Bu konuda ise durum biraz daha farklı. Orada dalga geçme durumu vardı, ama direkt olarak aşağılama ya da üyeyi psikolojik bir vaka olarak değerlendirme yoktu. Burada ise var.

bir internet icadı terim var troll diye. . bunlar  bilgi paylasimini hedefleyen platformlarda ortaliga ilginç bir laf atip rahatsizlik veren  insanlardır.
Üye troll'lük yapıyor olabilir. Eğer böyle yapıyorsa, ki bu forum kurallarına aykırıdır, bize şikayet edersiniz ve biz de gerekli incelemeyi yaparız. Üyenin davranışlarını da inceleyebilirsiniz, ona karışamayız. Ama bunu foruma konu açarak yapamazsınız. İsterseniz üyeye özel mesaj ya da e-mail yollarsınız, kendisiyle konuşarak inceleme yaparsınız. Ayrıca da Forum Kuralları'nda yer alan troll'lük ifadesine göre bu konuyla sizin de bir çeşit troll'lük yaptığınız sonucu çıkarılabilir.

aslında ben herkesin anlayabileceği bir açıklıkta kimseyi aşağılamak gibi bir niyetim olmadığını söylemiştim.  ama demek ki hala yanlış anlayabilenler varmış.
Kötü bir amaçla bu konuyu açtığınızı düşünmüyorum. Ama yukarıda da belirttiğim gibi üyeyi suçladığınız durumdasınız şu anda.

Konuyu "forumlarda trollük tapmak" ve "doğrudan bir başka kullanıcıya hitap eden mesajlar göndermek"ten dolayı kilitliyorum. Cevap hakkınız her zaman vardır. Ama bu hakkınızı foruma yeni bir konu açarak değil de özel mesaj yoluyla kullanırsanız daha iyi olur.

İyi forumlar.

Son Düzenleme: TuncaBozkurt ~ 13 Haziran 2010 14:43