CHIP Online BIOS'un yerine geçecek olan EFI'yi mercek altına aldı. İşte artıları ve eksileri ile EFI
Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/EFI- ... ina-aldik_9166.html
Resimlerle: İşte EFI bilgisayarı böyle başlatıyor
BIOS'un geleceği EFI, modern arayüzü sayesinde kolayca kullanılabiliyor, daha fazla özellik sunuyor ve PC'leri geleceğe hazırlıyor. EFI gerçekten de sadece yeni bir BIOS mu yoksa muhteşem özellikleri olan bir mini-işletim-sistemi mi?
O, 25 seneden fazladır bilgisayarlarımızı hayata döndürüyor, donanımları kontrol ediyor ve işletim sistemini başlatıyor: BIOS...
Şimdiyse Basic Input Ouput System (BIOS) halefine merhaba diyor. İsmi: Extensible Firmware Interface, kısaca EFI (Türkçesi: Genişletilebilir Firmware Arayüzü). Bu seneden itibaren Intel temelli ve MSI markalı anakartlarla kullanıma sunuldu. Avantaj: 64-Bit sistemleri destekliyor ve bu yüzden yeni donanımların isteklerine göre yapılandırılmış ve geleceğe hazır. Üretici MSI için EFI, gerçek Windows'tan önce çalışan ufak bir işletim sistemi. Buna karşın rakip American Megatrends Inc. (AMI), bu tekniği Aptio ismi altında pazarlıyor ve sadece BIOS'un gelişmiş bir sürümü olarak görüyor. EFI gerçek bir devrim değil mi? Kullanıcılar için neleri değiştirecek? CHIP Online bu soruları sizin için yanıtlıyor.
Tüm konu: EFI: BIOS'un halefini mercek altına aldık
Resimlerle: İşte EFI bilgisayarı böyle başlatıyor
- Selefinden daha iyi: EFI'nin yeni özellikleri
- EFI'ye has uygulamalar
- EFI'de ince ayar
- 64-Bit teknolojisi sayesinde geleceğe hazır
- Sonuç: Gelecek EFI'de
Kaynak: www.chip.com.tr
Tartışıyoruz: Sizce EFI, BIOS'u tarihe gömebilecek mi?