http://www.symurg.org/index.php?TS=SyMurG%3BSayfa=4
efsanelere inanıyor muyuz? yoksa efsane dediğin hollywood ya da nba de mi olur?Modern çağda efsaneleri tartışalım
katılımlar için tsk
efsanelere inanıyor muyuz?
saçma bence ama herkesin kendi görüşü ne de olsa
fikir olması açısından simurgu verdim yukarda ergenekon var ne bileyim tüm dünya milletlerinin kendi efsaneleri var biz de dede korkut hikayeleri var
insanlar neden yüzyıllarca bunları anlattı ve dinlediler ?Çağımız insanı neden reddediyor?
insanın doğası mı değişti ?
türk MİLLİ EĞİTİM sisteminin geldiği nokta!
Karacaoğlan Efsanesi
Ay Atam Efsanesi
Tufan Efsanesi
Yaratılış Efsaneleri
Leyla ile Mecnun Efsanesi
Ferhat ile Şirin Efsanesi
Kerem ile Aslı Efsanesi
Kız Kulesi Efsanesi
Balıkesir Efsanesi bilgicik.com 'a tsk
Çoğunu biliyordum, Efsane oldukları şimdi aklıma geldi.
Leyla ile Mecnun
Ferhat ile Şirin
Kerem ile Aslı
Büyük aşklar... Bana masal gibi gelmiştir. Sonuçta iki çift arasındaki o zamanın şartlarına göre girdikleri fedakarlık yolu Efsaneye kadar uzanmış Helal der geçerim. Efsane olarak pek inandırıcı gelmez bana.
Kız Kulesi Efsanesi de bence bir rastlantı/tesadüf... İnanmam.
Eskiden insanlar efsanelere inanmak zorundaydı çünkü akıllarındaki bazı soruları böyle cevaplamaktaydılar. Şimdi ise yüz yıllardır birikegelmiş bir bilim var. Aklımızdaki soruları cevaplamak için artık efsanelere bel bağlamaya gerek yok.
ergenekon destanında da doğaüstü bir güçten bahsedilir bu da onu efsanelere daha çok yaklaştırır
İlk önce efsane ne demek ona bakalım: Bence efsane yaşamın olağan akışından ve çoğu insan için imkansız gibi görünen ve yapılamaz, imkansız, cesaret edilemez diye addedilen hareketleri oluşumları gerçekleştirmektir... Böyle olduğu zaman o kişi ve yaptığı hareket veya oluşum efsane olur... <
Bu tanıma göre; Çanakkale savaşı,<
İstanbul'un fethi, İskoçların William Wallace ı G. afrikalıların Nelson Mandela sı efsanedir...
Ama bana göre dünyada en büyük efsane kendi savunduğu düşüncenin tamamı ile zıttı olan bir ortamda savaşan ve onu yayan Hz Muhammed (sav)'dir... Dünyada kendinden asırlar sonrasında bile yaydığı akım devam eden başka bir lider yok...
İnanmam.Ama bazıları çok gerçekçi oluyor...
hatrın icin inanayıım bari : ))))))