Ben 17 yaşındayım ve bana iş imkanı sağlayabilecek bir yerde bilişim eğitimi almak istiyorum.Nereyi ve hangi bölümü önerirsiniz?
eğitim
Universite kazan oku.Bilgisayar ile ilgili universitletimizde bir sürü bolum var.
Şu anda zaten anadolu teknik lisesinde okuorum bildiğiniz üzere 4. seneliğe geçiş baya zor.Ama şimdiden bir sertifikam olsa diye düşündüm.Sonuçta bu sertifikanında geçerliliği var
eğer kendine bir alan belirlediysen üniversite okumak yerine belli biyerlerden kurs almanı öneririm.(eğer fırsatın varsa hem üni oku hemde kurs al). ben bilgisayar programcılığı ve bilgisayar mühendisliği bölümlerini bitirdim. ama bu iş okuyarak değil çalışarak gelişiyor. eğer istanbuldaysan netron teknoloji ve bilge adam gibi eğitim kurumları var fiyatları biraz yüksek ama eğitimleri iyi duyduğum kadarıyla. eğer kendine henüz bir yol belirlemediysen (programlama, sistem, güvenlik, network...) mutlaka üniversite oku sana bilgisayarla lgili çoğu alanda fikir verecektir. ama unutma herşey sende bitecek üniversite oku yada okuma bu işi nekadar seversen, nekadar ilgilenirsen okadar ilerlersin (not: aynı yerde çalışan ve aynı bilgiye sahip olan iki kişiden üniversite okumuş olan, yöneticiler tarafından daha üstün görülür)
ilginizden dolayı teşekkürler ben şimdiden bir sertifika alırsam ilerde daha rahat olacağını düşünmüştüm..
CE sertifakası ve Patent çiziminde iyi para vardır.Bunun için iyi derecede autocad ve teknik çizim kabiliyetinin iyi olması gerekir.Kendini bu konuda geliştirebilirsin.Bunun haricinde bir yeterlilik aranmamaktadır.CE sertifika uzmanlığı için kendi sınavları vardı diye hatırlıyorum.
Eğer belli bir bilgi birikimin varsa sadece yardımcı olabilir o kurslar. Yok sıfıra yakınsan para tuzağıdır, sana katkısı olmaz.
Bu iş sadece kursla olmaz. Bir yere girip karın tokluğuna da olsa çalışmanı tavsiye ederim. Ben asgari ücretle başladım iş hayatına ama şu anda iyi kazanıyorum. Bankadayım ama hayatımı bilgisayardan kazanıyorum. Zorluğa katlanmadan zirveye çıkmak, sadece zengin çocuklarına mahsustur. :)