ek psu yardımı

Zen
27-07-2010, 20:54   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

merhaba,
full tower bir kasam var normal sistem için psu taktım ancak kasamda 12 tane hdd yuvası var ve ben şimdilik 5 tanesini doldurdum.ilerde hepsini dolduracağım ama bütün hdd lerin sürekli elektrikte kalmasını istemiyorum.ayrıca her hdd sisteme takılı olan psu dan güç çalacağı için ekran kartı ve i5 işlemciyi zora sokabilir.benim sorunum ikinci bir psu yu sadece hdd için kullanabilmek.yani ana sisteme yük bindirmeden 10 tanesini ikinci psu ile çalıştırmak.ancak bildiğim kadarıyla psu lar anakarttan tetiklenerek açılıyor.
eğer ikinci psu yu sadece düğmesine basarak açmanın yolunu bilen varsa ve bizimle paylaşırsa sevinirim.
saygılar.

Barış
27-07-2010, 21:05   |  #2  
Barış avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,971 mesaj

Güç kaynaklarını tetikleyen mekanızma anakartımıza bağlanan 20pinlik besleme girişindeki 14. pindir.

bu 14. pinden herhangi bir kablo çıkarak şaseye yani bilgisayarın metal herhangi bir yerine değdirmeniz anında güç kaynağımız çalışmaya başlar.

2adet güç kaynağımız var.

birincisi anakartımıza bağlı 2.güç kaynağımız bağlı değil.

yapmanız gereken 

iki güç kaynağınında 14 nolu(yeşil Power On) uçlarını birleştirmelisiniz. böylece sistemin power düğmesine basıldığı an 2güç kaynağıda tetiklenecektir.

bir diğer yol ise ; 

güç kaynağınızın arkasında açma kapama düğmesi olduğunu var sayıyorum.

2 güç kaynağımızdaki 14.pin ile herhangi bir siyah (GND) arasında iletimi sağlamaktır.

güç kaynağı arkasındaki düğmeye basıldığı an güç kaynağı çalışacak ve kapatıldıgında durucaktır.

Zen
27-07-2010, 21:30   |  #3  
OP Taze Üye
3 mesaj

öncelikle hızlı yanıt için çok teşekkürler.sunduğunuz yöntemler hayli basit ve pratik özellikle resim çok işime yaradı.2.yöntem benim için daha iyi yani ana sistemi besleyen psu ile hiç bir bağlantısı olmayan yöntem,çünkü birbirinden bağımsız açılmalarını istiyorum.ayrıca günümüzdeki psu lar 24 pinli olduğu için sanırım ekstra olan 4 pinlik bağlantıyı hiç devreye sokmadan ana 20 pinlik sokette yeşil power on la siyah toprağı birleştirmek yetiyor.bu arada resimdeki tırnak yönüyle şema aynı sanırım.alternatifler çoğaldıkça böyle bilgi paylaşımlarının değeri artıyor .inşallah bu soru ve cevabı okuyanlar kendilerini daha da geliştirecek bilgilere sahip olurlar.
tekrar teşekkürler barış. 

Barış
27-07-2010, 21:34   |  #4  
Barış avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,971 mesaj
Alıntı: Zen  
öncelikle hızlı yanıt için çok teşekkürler.sunduğunuz yöntemler hayli basit ve pratik özellikle resim çok işime yaradı.2.yöntem benim için daha iyi yani ana sistemi besleyen psu ile hiç bir bağlantısı olmayan yöntem,çünkü birbirinden bağımsız açılmalarını istiyorum.ayrıca günümüzdeki psu lar 24 pinli olduğu için sanırım ekstra olan 4 pinlik bağlantıyı hiç devreye sokmadan ana 20 pinlik sokette yeşil power on la siyah toprağı birleştirmek yetiyor.bu arada resimdeki tırnak yönüyle şema aynı sanırım.alternatifler çoğaldıkça böyle bilgi paylaşımlarının değeri artıyor .inşallah bu soru ve cevabı okuyanlar kendilerini daha da geliştirecek bilgilere sahip olurlar.
tekrar teşekkürler barış. 

Ben teşekkür ederim. evet tek yapmanız gereken yeşil 14.pin ile herhangi bir siyah şase ucu birleştirmeniz daha sonra güç kaynağını açtığınızda çalışacaktır. Tırnak yönü ile şema aynıdır.

iyi akşamlar.

oguzhan432
14-08-2010, 02:27   |  #5  
Üye
86 mesaj

gerçekten süper anlatmış sağolun bende bilgi sahibi oldum