Ekran aniden donuyor,görüntü coşuyor...

HPQ-User
27-09-2007, 03:51   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

nevi sormuş:
Bilgisayar da çalışırken aniden ekran donuyor ve 20 saniye kadar sonra xp görüntüsü acayip birşeye bürünüyor.Pencereler ve yazılar çok büyüyor ve renkler çok tuhaflaşıyor.Ekrana bi uyarı geliyor ve bilgisayarı yeniden başlatmam gerekiyor. Çünkü aksi takdirde düzelmiyor. "Ekran sistemi yanıt vermiyor" gibi bir uyarı çıkıyor, tam uyarı notunu hatırlayamıyorum şimdi. Özellikle birkaç pencere açmaya çalışınca sorun oluyor ve çok sıkıntı çekiyorum. Acil cevabınızı bekliyorum,şimdiden teşekkürler...

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Ekran Philips, kasa LG. Alınalı galiba 2005 sonu.Ben son 1 yıldır kullanıyorum.

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)

Borga-x
27-09-2007, 08:15   |  #2  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Ekran kartının suruculerını guvenlı modda silmeli ve tekrar normal kullanıcıda aç. Eger hala bır hata verıyorsa bence ekran kartında donanımsal sorunlar var dıcem...

theironman
27-09-2007, 10:59   |  #3  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

donanımsal sorun olabilir, sürücülerini güncellemeden bunu bilemezsin. Ekran kartını da merak ettim bu arada, asıl gerekli olanı yazmamışsın.

nevi
02-10-2007, 14:12   |  #4  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
35 mesaj

Çıkan uyarı aynen şöyle: "Görüntü sürücüsü yanıt vermiyor. SİSV256 görüntü sürücüsü normal çalışmasını durdurdu. Görüntü işlevselliğini tam olarak geri yüklemek için sistemi yeniden yükleyin" diyor. Bugün beni çıldıırttı.

Borga-x
02-10-2007, 14:19   |  #5  
İlk Maestro
11,767 mesaj

Güvenli kipte aç ve ekran kartının sürücülerini sil.daha sonra tekrar normal aç ve sürücülerini yükle.

nevi
02-10-2007, 15:23   |  #6  
Yeni Üye
35 mesaj

nasıl yapacağımı detaylı olarak tarif eder misin? İlk defa deneyeceğim.Bu konuları yeni öğreniyorum.

Sefa Adak
02-10-2007, 20:02   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,824 mesaj

Merhaba

Bilgisayarınız açılınca F8 tuşuna basınız.Seçeneklerden Güvenli Mod u seçiniz.Bilgisayar Güvenli Mod da açıldıktan sonra ise ekran kartı sürücülerinizi siliniz.Sonra bilgisayarınızı normal açınız.Ekran kartınızın güncel driver ını yükleyiniz.Bu kadar..

nevi
03-10-2007, 10:24   |  #8  
Yeni Üye
35 mesaj

Ekran kartı sürücülerine nasıl ulaşacağım. Bi de güncel driverları yüklerken cd falan gerekiyo mu. nerden güncellicem.şimdi bu bilgisayar staj yaptığım yerin bilgisayarı da, risk almak istemiyorum. bi sorun çıkmasın.güvenli modda eğer yapamazsam eskiye dönüp onunla devam edebilirim di mi? Sorunun kesin çözümü olr mu?

Borga-x
03-10-2007, 10:38   |  #9  
İlk Maestro
11,767 mesaj

Arkadaşım boyle panık yaparak aklını karıstırıyorsun. Önce sakn olup sakince dusunursen hıcbır sorun olmaz. Önce sürücülerini internetten indirmelisin. Ekran kartının marka modelını biliyorsan üretici firmanın sıtesıne gırıp download sekmesıne tıklayıp ekran kartının modelını seçmelısın.Daha sonra burdan XP suruculerını belgelerım klasorune ındır. Daha sonra restar dıyıp bilgisayarını tekrar aç sıyah ekranda ramlerı saydıktan sonra  F8 tusuna sureklı bas. Karsına bır menu gelecek bu menuden guvenlı modu seçeceksin. Guvenlı modda hıcbır surucun kullanılmadıgı ıcın cok rahat silebilrsin. Eger yanlış bır sey yaparsan sıstemı geri yukleyebılırsın onu da anlatırım. Guvenlı modda gırdıkten sonra bilgisayarım simgesien sağ tus yap özelliklerden donanıma gıt. Ordan da aygıt yonetıcısıne gırmelsıın. Karsına bır lıste cıkacak burdan görüntü bağdaştırıcıyı ıkı defa tıkla hemen altında ekran kartının surucusunu goreceksın bir yazı ıle. Bu yazı uzerıne sağ tus yap ve sil de.Cıkan soruya da evet de ve surucnu sil. Sonrasında sıstemı kapatıp normal sekılde aç. Sıstem surucuşerın sılındıgını gorup surucu yuklemek ısteyecektır.Bunu ıptal et.Belgelerim kloasrundekı surucuyu yukleyecegız. Indırdıgın surucuye cıft tıkla bır dosya açma menusu gelecek OK dıyıp onay ver. Daha sonra C: 'ye git orda Nvıdıa ise bir klasor goreceksın ordan setup dosyasını çalıştır.Yenı suruculer tamamdır. Eger ATI ise indirdigin dosya zaten paket ınstall dosyasıdır.Dırek cıft tıklayarak suruculerını kurabılırsın.Yanlız ATI için Netframe Work 3.0 indirip kurman gerekir öncelikle..

nevi
03-10-2007, 10:56   |  #10  
Yeni Üye
35 mesaj

bi arkadaş sormuştu.ekran kartı özellikleri şuymuş:SİS 5598/6326 boyut:8 MB bios bilgileri yok yazıyo.Agp bellekmiş. durumu:düzgün çalışıyo muş.
borga-x ellerine sağlık...incelicem fırsat bulur bulmaz:)

Borga-x
03-10-2007, 11:03   |  #11  
İlk Maestro
11,767 mesaj

SIS ekran kartı olmaz. Bence o yonga adı. Sıstemıne Everest programını yukle ve ekran kartı bılgılerını ordan öğren sakın kulaktan dolma bılgıyle yapayım deme bu surucu silme işini..