ekran gelmiyor SİYAH EKRAN

MoNaTouR
31-01-2012, 02:06   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

herkese selamlar olsun forumunuza yeni katıldım ne nerede bilmiyorum o yüzden özür dilerim açtığım başlık için..

sorunumuza gelecek olursak dün gece herzamanki gibi oyunumu oynuyordum pc birden dondu ses devam ediyordu ama ekran dondu sonra makine kendisini res attı daha sonra çalıştığında siyah ekran geldi ve tekrar res attı bende güvenli mod da açtım gayet güzel çalışıyordu sistemi geri yükledim olmadı yine aynı sonuç bunun sorunu ne olabilir ekran kartımmı yandı acaba lütfen bilgili birisi yardım etsin güvenlimodda takılmak çok sıkıcı :(

NOT: pc her açılışta pc markası ekrana çıkar ama dün pc res attıktan sonra açıldığında pc markasının üstünde çizgiler vardı..ve pcden 1.si uzun olmak üzere 3 tane bip sesi geldi

piRe_
31-01-2012, 02:45   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,183 mesaj

Ekran kartı mefta olmuş gibi görünüyor.
-------------
Ayrıca bilgi olması açısından eklemek istiyorum;
Geçenlerde evdeki parçalar arasında bulduğum ATI X550 model bir ekran kartının sağlam olup olmadığına bakmak istedim ve pc ye taktım. Açılış düğmesine bastığımda işlemci fanı bir tur döndü ve durdu. Diğer denemelerimde de aynısı olunca ATI X550 kartı çıkarıp onboard olarak açmayı denediysem de pc açılmadı, her seferinde fan bir tur atarak durdu.

Derler ya ''ya meraktan ya taraktan'' insanın başı derde girermiş. Kahkaha Merak ettim ve aynı kartı evdeki diğer pc lere taktım ama sonuç hep aynıydı. İşlemci fanı bir tur atıp duruyordu. Neyse biraz sesli kalayladıktan sonra  ATI X550'yi fırlatıp attım bir köşeye. Pc leri normal olarak eski donanımlarıyla açmaya çalıştım ama nafile. Pc ler açılmıyordu. Eyvah! dedim yeni aldığım parçalardan biri mi yandı yoksa diye hayıflanırken aklıma PSU yu değiştirmek geldi. Neyse pc açıldı tabi.

Bu sefer arızalı ATI X550 nin pc'nin PSU'sunu nasıl bozduğunu öğrenmeye karar verdim. Üşenmeden bozulan 3 PSU yu da söktüm. Ne göreyim? PSU ların R19 daki dirençleri yanmıştı. Hatta birinde bir bacağı kopmuş direnç amuda kalkmış vaziyette bana bakıyordu.Kahkaha  Neyse, onları yenisiyle değiştirip bir PSU ile daha ATI X550 yi denemeye kalktım. Dedimya meraktan! Mor Göz PSU yine bomm! Bu sefer (artık onun adı neyse) 2cm kadar bir tel tam ortasından yanmış. Hem de öyle bir yerde ki takmam imkansız, bir sürü bacak sökülmesi lazım. Karadenizli inadı sağolsun kartın arkasındaki bacaklarına bir kısadevre yaptım işlem tamam.

Yani demek istiyorum ki, arızalı bir ekran kartını sakın ola pc nize takmayın!.

huzeyme38
31-01-2012, 12:29   |  #3  
huzeyme38 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
160 mesaj

ekran kartın yanmış gibi görünüyor anakartımda tümleşik ekran kartı var oda yandığı zaman böyle yapmıştı anakart değiştirdim..