Ekran kararması ve donma

RippLe
20-07-2010, 13:48   |  #1  
RippLe avatarı
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
69 mesaj

Daha öncede aynı konu içerikli sorular sormuştum fakat sorun devam ediyor.
Bi gün en ufak bi kasma bile olmadan oynadığım oyun bi gün daha açılış ekranında donuyor ve ekran kararıyor.
Tek oyunda olmadığı için sorun oyunlardan kaynaklanmıyor.Oynadığım her oyunda sorun aynı.
Yaklaşık 2 haftadır sorun yoktu kasma, kararma hiç bi sorun çıkarmadı.Oyunları da full grafik oynadım.
Bugün en düşük grafikli oyunu açtığımda bile takılıyor önce.sonrada kararıyor ekran.
Daha önce bu sorun çıktığında ekran kartını servise gönderdim fakat problem yok kartta dediler.
Sorun işletim sistemimden de kaynaklanmıyor çünkü yaklaşık 6 farklı sistemde denedim.Win7-xp-vista ve modifiye xp çeşitleri.
Sürücüden de kaynaklanmıyor çünkü her formatta güncel sürücüyü indirip kurdum.
Bu problem başka hangi donanımla ilgili olabilir?

Donanım :

gigabyte p55a ud3r
his hd5770
intel i5750
4gb ocz platinum
wd 500 gb hdd
benQ 21,5'

Parçaları söküp tekrar taktım.sorun aynı.Isınma sorunu olabileceğini düşünüp kasayı açtım.İçeride çok belirgin bi sıcaklık yok gibi.
Bir de sormak istediğim; ramlerin takılış sırası önemlimi? benim ramlerin birisi 1. diğeri 3. sırada.
Not :Fanlar da sorunsuz çalışıyor.

özkan_oktay
20-07-2010, 14:01   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,354 mesaj

Yok ramlerden fark etmez sorun donanımsal olmayabilir.
PC peformansn nasıl oyun açarken çok sayıda program açıık olursa cpu fazla ısınır bellek boyutun yarı veya dha aza düşerse tabiki donmalar olur. Görev yöneticisinde performans bölümünden bir ekran görüntüsü koyda bide biz bakalım pc boşta olucak ama..

Jubei76
20-07-2010, 16:08   |  #3  
Jubei76 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
3,579 mesaj

powersupply nedir ?

LooneLyTunes
20-07-2010, 16:21   |  #4  
Yıllanmış Üye
343 mesaj
Alıntı: Jubei76  
powersupply nedir ?
Bir Power Supply (güç birimi) birimi bilgisayara elektriğin girmesini sağlar. AC akımı çevirerek 3.3 ya da 5 voltluk doğru akım (DC) elde eder. PC'ler için Power supply birimlerinin değişik biçimleri ve boyutları vardır. Boyutlar önemlidir, çünkü bilgisayarların değişik boyutta kasaları vardır. Örneğin ATX kasalar için ATX power supply birimlerinin olması gibi.

Sistemin elektriğinin açılması ve kapatılmasında BIOS ve İşletim sistemi de kullanılır. İşletim sistemi kapandığında BIOS aracılığıyla sistemin elektriğini kesebilir.

RippLe
20-07-2010, 17:29   |  #5  
RippLe avatarı
OP Üye
69 mesaj

Power 500w high power.Onun sorun olacağını sanmıyorum çünkü 2 haftadır sorunsuz çalışmazdı yani.

Performans görüntüsü şu şekilde.;

Jubei76
20-07-2010, 19:25   |  #6  
Jubei76 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
3,579 mesaj

ekran kartının güncel driver,i değilde bir önceki sürümü deneyip sonucu paylaşırmısın ?

ADEM-KAYA
20-07-2010, 19:36   |  #7  
ADEM-KAYA avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 10
12,271 mesaj

Ben remlerden şüphe ediyorum.
Anakartın aynı renkte olan slotlarına tak remleri.

Örnek; Beyaz+Beyaz.

Olmazsa başka remlerle de dene kardeşim.