Merhaba arkadaşlar
Bilgisayarıma mecburen ekran kartı almak zorundayım . çünkü pc nin ekran kartı iflas etti. zaten 3 yıldır kullanıyordum ve artık çook eskiydi hiçbir oyunu çalıştırmıyordu o yüzden hiç de üzülmedim .
Eski ekran kartım: asusun nvıdıa geforce 7500 le idi . 64 bit bi ekran kartıydı. paylaşımlı idi .
Neyse şimdi yeni ekran kartı alacağım .
Öncelikle :
1) Güç kaynağım: 300 w
2) bildiğim kadar işemciyele uyumlu bişey olması gerekiyor. yani p4 işlemcili bir pcye gtx 275 takılmaz. bu yüzden işlemcimle tam olarak eşdeğer bi ekran kartı düşünüyorum .
psu yetmeyeceğini bildiğim için yeni bir psu da alabilirim . ekran kartı alırken ekranında bi önemi var diye biliyorum ama yeni bir ekran alamam. psu markası olarak ocz high power gibi kaliteli markalar istiyorum tabi en iyisi hangisi bilmiyorum . bu yüzden piyasadaki en iyi psu markası hngisiyse aldığımda gerçekten yarı yolda bırakmayacak kaliteli bi ürün istiyorum . 600 w üzeri olmasına gerek yok . 500 600 w arası en iyi psu alacam .
ekran kartı olarakda piyasada asusun en iyi olduğunu biliyorum bide saphırre war ikisi olabilir tabi sizler daha iyi bilirsiniz en iyi markayı gerçi asus diğerlerine göre pahalı ama olsun marka önemli . ekran kartı crysis call of uty serisi hepini kısaca güncel oyunları oynatsın .
işlemcim: intel pentium d 935 3.2 ghz işemcim war . pc toplama değil hazır hp pc dir .
pc nin ürün kodu : RR879AA
anakart adı: asus P5LP LE dir.
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/ ... 0864946&lc=en&cc=us
İŞTE LİNKİ . VE SON OLARAK : BÜTÇEM : 300 400 LİRA ARASI
Ekran kartı alacağım yardım edermisiniz?
Forumu uzun süredr takip ediyorum. özellikle ahmet79 veya süleyman yardım ederse daha iyi olur
bide ati nvidia çok farkedermi nvıdıa daha üstün diye biliyorum . overclock yapmayı bilmediğimden düşünmüyorum
Merhabalar.
Bütçeniz ve şu anki fiyatlar bakımından pek çok kişiye tavsiye ettiğimi üzere size de GTS 250 tavsiye ederim. Güç ünitesi olarak da OCZ Fatality gayet uygun olur. Sanırım bilgisayarınızın markası HP, monitör kaç inç? Bir de kasa ATX mi?
Ekran Kartı: 211 lira. Zotac GTS 250 512 MB 256Bit GDDR3 16X
Güç Ünitesi: 153 lira. OCZ Fatality 550W Power Supply (modüler)
peki tabi başka önerilerde olabilir mesela 4830 4850 vs. ewt bilgisayarımın markası hp
monitör 17 inç birde kasa atx mi demişsiniz atx i ilk defa duyuyorum ne demek bilemeyeceğim bide zotac nasıl bir marka . pek duymadım asus için ne dersiniz bide bu önerdğiniz işlemciyle tam uyumlu olurmu yüzde 100 perfonmans alırmıyım işlemcim öyle çokta ii değil
bide bu işlemciye en fazla hangi ekran kartı olur alacağım en iyi ekran kartı hangisi . direct x 11 çıkacak ama btçem ve işlemcim elvermeyebilir . zaten windows xp kullanıyorum şimdi bu ekran kartları direct x 10 xpde direct x 10 olurmu yoksa işletim sistemimi değiştireyimmi . zaten vista istemem o zaman win. 7 olur
"Sanırım HP kullanıyorsunuz" zaten link vermişsiniz, nasıl bir körlükse, görmemiştim. :)
1. GTS 250 söylediğiniz iki modelden de iyidir.
2. 17 inç monitörde 512 MB kullanabilirsiniz.
3. Kasanız ATX'miş.
4. İşlemci ekran kartına darboğaz yapsa bile (ne kadar yapacağını bilemiyorum ama çok fazla olacağını da sanmam) bu ekran kartının fiyatı epey zamandır çok uygun, kötü yatırım veya zarar olmaz bana göre. Yahut 200 liraya Palit GTS 250 Green modeli de alınabilir.
5. Bence işletim sistemini değiştirip Windows 7 kullanın.
6. Foruma daha önce de donanım yükseltme ile ilgili soru sormuşsunuz. Herhangi bir yükseltme yaptınız mı?
https://www.chip.com.tr/forum/BiL ... TiYORUM_t73793.html
7. Zotac iyidir.
ewt sonunda ekran kartını aldım bu pc ye çok fazla para harcamanın mantıklı olmadığını düşünerek daha düşük seviyeli güç kaynağı gerektirmeyen bişey aldım. ati nin powercolor markalı 3650 modelini aldım geforce 7500 e göre çok iyi olduğu kesin zaten kendini oyunlarda farkettirdi . daha öncede ram almak için konu açmıştım ewt aldım . 2 gb 667 mhz ram war . şimdiki sorun ben pcye sistem recovery yapacağım ama sürekli oynadığımız bi oyun war test drıver unlimited bu oyunda baya bi ilerledim şimdi recovery yapıp kaybetmek istemiyorum oyuna kaldığım yerden dewam etmek için ne yapmam gerekir sanırım save dosyalarını falan alınıyomuş biraz açıklarmısınız bide 300 watt psu war bilgisayarcıya sordum 300 watt yeter dedi şu andada bi sorun yok ama sizede sorayım dedim yetermi sizce bu arada aldığım kart
http://www.hepsiburada.com/power ... 4&productid=bd50718 bu yorumlarınızı bekliyorum
Öncelikle hayırlı olsun.
1. Yük altında sorun çıkmıyorsa yetiyor demektir PSU.
2. Daha iyi bir kart da olabilirdi ama bu da işinizi görür.
3. Oyunun kaydedildiği bir klasör vardır ve genelde "Belgelerim" içinde bulunur. Onu bir yere yedekleyecek ve format sonrasında yine aynı klasörün içine atacaksınız. Oyun görür oradan.
sağolun tabiki daha iyi bi kart olabilirdi aslında benim istediğim 4650 veya 4670 almaktı ama psu dan yana korktum . yük altında derken sanırım oyun esnasında demek istiyosunuz oyun esnasında bazen hafif takılmalar oluyo bu sıcaklık mı psu mu yoksa ekran kartının yetersizliğimi bilmiyorum. test driveda son ayarlarda oynarken bazen ufak anlık oluyor ama oda sorun değil şimdilik oyuna gelince ewt belgelerimde teset drive unlimited adlı klasör war onun içindede save game war sanırım orası . ben onu bi cdye kopyalarım o zaman recoveryden sonra geri atarım içine olur dimi bide son olarak bi ekran kartının ideal ısısı ne olmalıdır ne kadardan sonra tehlikeli olur ve ısıyı ölçebileceğim güvenilir bi program warmı ??
1. Evet, yine aynı klasöre atacaksınız.
2. 80-90 dereceye kadar sorun olmaz. "Everest" veya "GPU-Z" programlarıyla ölçebilirsiniz.
cevaplarınız için çook teşekkür ederim bi sorum daha olcaktı:
piyasadaki en iyi boş cd/dvd markası hangisi aldığımda bi arıza çıkarmayacak dayanıklı bi marka önerebilirmisiniz . ben genelde film dizi arşivi falanda yapıyorum torrentdan indirip sonra onları dvd ye atıyorum. önceden phılıps almıştım ama sonradan ii değil dediler en iyisi hangisi
O konudaki marka ve kaliteleri hakkında pek bilgim yok ne yazık ki. Fakat bir, bir buçuk TB bir sabit disk arşiv işleri için daha iyidir diye düşünüyorum.