Ekran Kartı Alıcam Yardım

okinkurt
14-03-2012, 17:48   |  #26  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 308
4,897 mesaj

32 bitte ram 3gb calısır 64 de 4 gb ıda kullanabilrsin valla kardeş kart alıp almama ksana kalmıs ben cok bişey katacagını sanmıyorum pc ye cünki işlemci düşük kart güclü olsada işe yaramaz bence as-crysis felan agır oyunlar gene alırsan low detay felan götürür bu seni tatmin edermi etmezmi bilmiyorum.

Haksu77
15-03-2012, 00:15   |  #27  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
409 mesaj
Alıntı: isimsiz485  
abi ben lise öğrencisiyim şuan yeni bilgisayar alamam veya kolay kolay toplayamam benim 300Tl bütçem var biriktirdiğim ben bu bilgisayarın her oyunu açmasını değil yine kaldırmasını istiyorum abi şimdi bi şarkı açıp oyuna girdiğim zaman fena donmalar fln oluo benim pc bide eski ama çok eski değil arkadaşın dediği gibi boşa masraf yapmış olurum die korkuyorum! simdi eskisine göre hızlanırmı bilgisayar? ve su 32 bitya yeni bi format atsam 64 bit desteklese hızlanma olabilirmi?
Simdi söyle bir durum var güzel kardesim. Dünyanin en hizli ekran kartini da alsan bu sistemde alabilecegin performans sinirli olacak. Cünkü islemcin darbogaz yaptigi icin ekran kartini 40%/50% performansta ancak kullanabileceksin. Ayrica orta ve üst seviye ekran karti aldiginda iyi bir islemcinin yaninda iyi bir güc kaynagina da ihtiyac duyacaksin. Bu durumda bence daha yeni giris seviyesinde bir ekran karti alirsan isini fazlasiyla görür. Gidip 300 lirayi ekran kartina harcama cünkü alacagin performans 125 liralik performans olacak.

Bunun disinda Xp kullaniyorsun ki XP en hizli isletim sistemi ve XP'nin 64 biti o kadar iyi degil. Bu durumda ya hizli isletim sistemi olsun diyorsan XP 32bit kullanmaya devam edersin ama yeni kart alirsan yeni kart DirectX 11 destekli olacak ve XP bunu desteklemiyecek eger Windows 7 kurarsan DirectX 11 kullanabilirsin bu durumda Windows 7 64Bit yüklersin eskisine göre biraz daha yavas olur sistemin ama bellegin tamamini kullanabilirsin.

BUrada secim sana kalmis ya XP 32bit devam et yada Windows 7 64bit kur.

Ekran kartina fazla para verme 125 liralik kart fazlasiyla isini görür hizlanma olur zaten bunun üzerinde ki kartlar icin islemci ve güc kaynagini degistirmen gerekecek ki o zaman paran yetmez.