Laptop a hp pavilion dv6-3320et (ll081ea) format attiktan sonra bir türlü ekran kartı driver ini kuramadım 10-15 tane driver denedim hepsinde de kurulum esnasında siyah ekranda kaldı kapatıp güvenli moda geçip sistemi geri almak zorunda kaldım.Dünden beri uğraşıyorum denemediğim driver kalmadı hepsinde kurulum sırasında siyah ekranda kalıyor.Ekran kartı modelim
ATI Mobility Radeon HD 6550 YARDIM BEKLİYORUM sizlerden.
Ekran Kartı Driver kurulumu sorunu!
öncelikle ilginizden ötürü teşekkür ederim
istediginiz bu sanırım ekran kartım ati mobility radion hd 6550 m olarak geçiyor ama.
edit: bu arada ben atinin siteside dahil olmak üzeri bir çok siteden driver denedim fakat hepsinde kurulum esnasında siyah ekranda kaldı bunu da belirteyim.
http://support.amd.com/en-us/download
Buradan indirip denedin mi?
Eğer buradan indirdiğinde de olmazsa ati ile iletişime geçmeni öneririm.
Denemediysen Windows update de önerilen güncelleştirmeler bölümünde driver güncellştirmesi varsa onları yüklemeyi deneyebilirsin.
Alternatif olarak isistem güvenliği ve donanımlara yanlış driver yükleyerek zarar verebilmesinden dolayı önermesekte otomatik driver bulan programlar (Driver pack soluton, slim driver, vb.) mevcut onları deneyebilirsin.
Evet oradan indirip denedim ve bir çok yabancı siteden de denedim hepsin dede kurulum esnasında siyah ekranda kaldı.Görüntü gitti yani güvenli moda geçip sistemi geri yükledim.Format attıktan sonra boyle oldu değiştirebilir grafikler seçeneğini bile açamıyorum amd yi kuramadığım için su an sizin söylediginiz yazılımları deniyorum,umarım artık bir sonuca ulasırım.
Kurduğun işletim sistemini yazarmısın?
Bir de kullandığın dvd orijinal miydi? Herhangi bir modofiye içeriyormuydu zira sorun bundan kaynaklanabilir ya da işletim sistemi de tam kurulamamış olabilir.
Ekran kartının arızalanmış olma ihimalini de göz önünde bulundurmak gerekebilir.
Kurulumu ben yapmadım teknik servise vermistim home premium w7.Az önce sizin söylediğiniz yazılımla denedim ve tekrar kurulum esnasında siyah ekran da kaldı güvenli moda geçip sistemi tekrar geri aldım.Eğer siz donanımdan kaynaklandığını düşünüyorsanız geri götüreceğim laptop i.
burdada görünmüyor ati.
edit: w7 nin orjinal olup olmadığını öğrenmek için microsoft security essentials i kurdum az önce sorun çıkarmadan kuruldu home premium orjinal.
Son olarak windows update ile de deniyorum.
http://windows.microsoft.com/tr- ... /what-is-validation
Buradan doğrulayabilirsin.
Bu teknik servis dediğin herhangi bir bilgisayrcı mı yoksa hp nin yetkili servisi mi?
Bilgisayarının altında orijinal Windows 7 home premium keyi var mı?
Bir de verdiğin iki ekran alıntısın da da görüntü oldukça net driverin kurulu olmaması durumunda görüntü biraz bulanık olmalıydı.
hp nin yetkili servisi.Evet altında home premium keyi var.
Görüntü net demişsiniz örnek gösteriyim ....burda gördügünüz gibi yazılar bulanık önceden ben laptop i sarja takıp intel hd graphic den amd ye geciyordum ve ondan sonra görüntü bu sekilde olmuyor du fakat su anda amd nin driverini bir türlü kuramadığım için sorunum devam ediyor.Hp nin neden kurmadığınıda anlamadım doğrusu keşke almadan önce orda açsaydım cihazı.Doğru driver i bulamadığım içinmi yükleme sırasında siyah ekranda kalıyor yoksa ekran kartımı arızalı bu konu hakkında net bir bilgi verirseniz bana aydınlatıcı olacaktır.İlginiz için tekrardan teşekkür ederim.
Doğrulamayı yap.
Yetkili servisin korsan kuracağını zannetmiyorum.
Recovery partition dan yükleme yapmış olmalılar ve recovery partitiondan yükleme yapıldığında zaten tüm driverler yüklü olur.
Sen recovery atılmamasını talep ettin mi?
Bir de recovery partition hâlâ duruyor mu?
Yaptığın düzenleme üzerine ek;
Bilgisayarına eğer sen kullanılmamasını talep etmediysen recovery partitiondan fabrika varsayılanına sıfırlama işlemi yapılmış olmalıydı.
Servise git ve bilgisayarının recovery partition ile fabrika varsayılanına sıfırlanmasını iste.
Eğer recovery partition silinmiş ise yeniden yükleme için ücret talep edebilirler.
Burada anlatılan şekilde kendinde recovery atmayı deneyebilirsin.
http://www.enpedi.com/2010/11/no ... urtarma-tuslar.html
hp nin recovery manager i ve birden fazla yazılımı bulunan hdd arızalınmıstı yeni takılanın hdd yide kurmamalarını talep ettim cünkü recovery diskleri hala ben de.doğrulama yaptım yukardada belirtdiğim gibi sistem orjinal home premium zaten arkasında key ide mevcut.
edit: öncesinde hp nin resmi sitesinden de laptop un modelini girip ekran kartı driverini indirmeyi denedim sonuc ondada aynı oldu.
önceki mesajdaki resmi görmüssünüzdür umarım
hp nin recovery manager i ve birden fazla yazılımı bulunuyordu ben hepsini kaldırmalarını talep etmistim.Fakat recovery diskleri hala ben de.doğrulama yaptım yukardada belirtdiğim gibi sistem orjinal home premium zaten arkasında key ide mevcut.Mesajını tamamını gördüm benimde bir önceki mesajımda eklemeler var görmediysen bak.edit: öncesinde hp nin resmi sitesinden de laptop un modelini girip ekran kartı driverini indirmeyi denedim sonuc ondada aynı oldu.
önceki mesajdaki resmi görmüssünüzdür umarı
İşte hatayı sen yapmışsın o fazladan zanettiğin programlar hp nin bilgisayarı aldığın ilk günkü hâline getirebilmen ve böyle şeylerle uğraşmaman için sana sunduğu bir hizmet.
Ayrıca aldığın bilgisayarın daha hızlı ve üzerindeki donanımla daha uyumlu çalışması için hp tarafından yapılan optimizasyonları da içinde barındırıyor.
Eğer hâlâ imkanın varsa recovery e geri dönmeni öneririm.