ekran kartı drv si kapatılmaktan kurtarıldı

ErKaN-23
23-09-2009, 18:26   |  #1  
ErKaN-23 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
931 mesaj

arkadaşlar bazen ekran yanıp sönüyor ve ekran kartı drv rı yanıt vermedi ve kapatılmaktan kurtarıldı diye bir uyarı verip normale geçiyor bunu bazen yapıyor ama nedense win 7 de oluyor bu tür uyarılar neden veriri sıcaklıklar norml termal macun değişti power saply yetersiz olabilir dedi arkadaşlar ama ben bu poweri uzun süredir kullanıyorum sadece sistem değişti yaızlımsal mı donanımksal mı çözemedim arkadaşlar

KASA cooler master 390 wat
Q6600 2,4 işlemci
palit 9600(1gb-256 bit ekran katı)
samsung 320gb hdd

Mustafa@PC
23-09-2009, 18:27   |  #2  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

En son sürücüler yüklü mü ? Birde arkadaşlar doğru söylemiş bence PSU konusunda...

PcMaKeR
23-09-2009, 18:41   |  #3  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj

psu değilde sürücülerde birde ekran kartının ısısından kaynaklanır o hata.

ErKaN-23
23-09-2009, 18:44   |  #4  
ErKaN-23 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
931 mesaj

ekran kartı sıcaklığı 51-53 derece civarı drv rını updateden güncellemiştim tekrar bu gün nwida sitesinden indirdim ve güncelledim bakalım bi

cckilic
04-10-2009, 00:55   |  #5  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Arkadaşım bende aynı sorunu yaşıyorum. Fakat problem ekran kartından değil başka bir ekran kartınıda denedim aynı sorun yine oldu. Asus P5GC-MX (1333) anakartı kullanmaktayım. Ekran kartım Radeon HD4550 . Oyun açtığımda yada ekran kartı testi yaptığımda görüntü bağdaştırıcınız cevap vermeyi kesti sistem durumunuz başarıyla kurtarıldı diyor. Lütfen yardım.

akay15
04-10-2009, 21:07   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
105 mesaj

bende de geçen haftadan beri benzer sorunlar oldu. anakartım gigabyte p35c-ds3r (rev 1.1), ekran kartım palit 8600 gt super 512 mb, kasam aopen h600b28 (400w psu). bilgisayarı temmuz 2007 den beri kullanıyorum.

bende bilgisayar açılıyo, zaman için bi şey söyleyemeyeceğim; bazen 5-10 dk sonra, bazen yaklaşık 1 saat sonra (kafasına göre) görüntü gidiyor ama kasa halen çalışıyor. bu verdiğim zamanlar tahmini değerler. ama özellikle oyun açmaya çalıştığımda anında gidiyo görüntü. bilgisayarı, mecburen, power düğmesinden kapatıyorum ve windows (windows 7 rc 7100) açılınca, mesajı tam olarak hatırlamıyorum ama yukarıdakine benzer "ekran kartı sürücüsü yanıt vermedi ve kapatılmaktan kurtarıldı" şeklinde bi hata mesajı geliyor. ayrıntılara baktığımda sorun "bluescreen" olarak gözüküyo. sonraları bu zaman daha da kısaldı ve artık açılır açılmaz görüntü gidiyor, ama kasa halen çalışıyor.

başka bir ekran kartıyla çalıştırdım, 2-3 gün normal çalıştı. sonraki gün açtığımda (tam sorun ekran kartındanmış demişken) bunda da aynı şeyler olmayabaşladı. ama bu sefer açılır açılmaz görüntü gidiyordu. galibaarkadaşın ekran kartını yaktım :( benim ekran kartını da başka bilgisayara taktım, bendeki gibi sorunlar vardı, açıldıktan bi zaman sonra görüntü gidiyor, ama kasa halen çalışıyordu. şimdi arkadaşın ekran kartını kendi bilgisayarına taktığımda hiç bi görüntü yok. bilgisayar açılırken hiç bi görüntü yok (işlemci, ram gibi değerler de gözükmüyo, sanki monitor kapalıymış gibi yani).

bi arkadaşım bende de benzer bi sorun olmuştu dedi. sorun anakartın güney/kuzey köprüsünde (güney mi kuzey mi tam hatırlamıyorum) olduğunu söyledi. anakartı değiştirince sorunu ortadan kalkmış. şu an bence de sorun anakartta gibi geliyor. garanti süreleri de çok yakında (temmuzda) bitmişti, çok üzüldüm bu yüzden. sanki adamlar hesaplamışlar gibi. baya bi masraf çıkacak şimdi eğer öyleyse.

sorunu nasıl tespit edebiliriz? lütfen yardımcı olabilir misiniz? sorun gerçekten anakartta mı? iyi ki yeni ekran kartı almamışım; yoksa o da gidecekti. ne yapmam gerekiyo benim. bilgisayarcıya götürsem komple kasayı değiştirir, çok masraf çıkarır. benzer sorunlar yaşayanlar paylaşırlarsa sevinirim. şimdiden teşekkürler.