Ekran Kartı fanı dönmüyor!

henryblack
03-08-2008, 20:37   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
28 mesaj

nf2 anakart
9800pro ekran kartı
1gb ram
amd althonp 1.8ghz işlemci

arkadaşlar büroda kullandığım PC arızalandı.sorun şu, PC'yi açtığımda monitör açılmıyor.stand by konumunda bekliyor.ilk önce monitör bozuk zannettim.fakat başka monitörle deneyince monitörde sorun olmadığını anladım. kasa açık çalıştırdım ve ekran kartının fanının dönmediğini gördüm.

bazen normal açıyor PC, fakat bikaç işlem yaptıktan sonra renkler birbirine giriyor.çoğunluklada ilk açılışta monitör açılmadığı için açılmıyor.

PSU'dan gelen kabloyu falan da değiştirdim, söküp bir daha taktım ama nafile. zaten fan dönmediği için iki dakikada ateş gibi oluyor kart.işlemcinin ve kasanın fanları çalışıyor.

sizlere sormak istediğim şey şu, bir servise götüreyim mi sorunun ne olduğundan emin olmak için, yoksa 30 dolarlık bir agp kartını alıp takıp, teknik servis ilettine hiç bulaşmıyım mı?yardımlarınızı bekliyorum?

Fatih_ARMAĞAN
03-08-2008, 20:43   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj

Ekran kartı aşırı ısındığından bu tip  görüntünün gelmemesi görüntü geldiğinde renklerin birbirine girmesi normal..  ekran kartı fanları genelde piyasadaki geniş çaplı elektrikcilerde kadıköy piyasasında 10-15 ytl ye bulabilirsiniz. geçenlerde 8500gt ekran kartı fanı bozuldu müşterimin 10 ytl lik bir fanla işini çözdük şimdi sorunsuz çalışıyor. tabi almak istediğiniz daha üst model fanlar çok daha farklıdır. ve montajıda çok basittir ekran kartının fanının köşesindeki pinleri bir tornavida yardımıyla çıkartın.. yenisi aynı şekilde takın..

Son Düzenleme: Fatih_ARMAĞAN ~ 03 Ağustos 2008 20:50
estante
03-08-2008, 20:48   |  #3  
Yıllanmış Üye
207 mesaj

"sakarboy" arkadaşım doğru söylüyor fakat dönmemesinin sebepleri arasında toz birikmesi veya sıkışma da olabilir... Kolay gelsin..

henryblack
03-08-2008, 21:28   |  #4  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
28 mesaj

genelde monitor açmıyor, son denemelerim de hiç açmadı yani. sadece fandamı sorun var sizce, yoksa ekran kartı da bozulmuş olabilir mi?

Fatih_ARMAĞAN
03-08-2008, 22:59   |  #5  
Yıllanmış Üye
2,804 mesaj

yüksek ısıdan ekran kartı arıza yapmışta olabilir.. görmeden bilemeyiz.. ama kolay kolay sorun olucanı sanmıyorum.. siz uygun bir fan alıp takıp deneyin
%90 mutlaka sorununuz düzelicektir.olmazsa fanın parasını söz ben havale edicem size :)