Arkadaşlar 1 haftadır benim bilgisayardan çok fazla ses gelemeye başladı.Sonunda dayanamadım açtım içini sesi çıkaran ekran kartı fanı,bu sesi yok etmek için ne yapmalıyım.Temizlikle bir ilgisi yok temizlettirdim ama yine aynı acaba yağlanması mı lazım ?
Ekran Kartı Fanı
- 1
- 2
Eğer yaglayabiliyorsan evet yagla ama artık o fanın miyadı dolmuş olabilir. Kendine yenı bır ekran kartı sogutucusu alabılırsın marka ve modeline göre sogutuclar.
veya www.editorunsecimi.com bunlar alternatif nette ararsan daha çok bulursun.
wallah hiç sanmıyom hocaya sordum yaz geldi ya ondan dedi sıcaktan yapıyormuş temizle dedi temziledim bi şe degişmedi ama arasıra elle filan yagladım ellimle durduyom baastırıyom kapışıyoz onla gidiyo ses :==)
Borga-xEğer yaglayabiliyorsan evet yagla ama artık o fanın miyadı dolmuş olabilir. Kendine yenı bır ekran kartı sogutucusu alabılırsın marka ve modeline göre sogutuclar.Hocam ben resimdekini kullanıyorum "silentX ixtrema" çok çok sessiz bi ürün eğerki almayı düşünüyorsan listenin başında olmalı bence
Borga-xEğer yaglayabiliyorsan evet yagla ama artık o fanın miyadı dolmuş olabilir. Kendine yenı bır ekran kartı sogutucusu alabılırsın marka ve modeline göre sogutuclar.
arkadaşlar benim ekran kartının fanı da değişik sesler çıkarıyor..ama eğer bilgisayar uzun süredir açılmadıysa (bir gün falan)ilk açtığım anda sanki bişey fana temas ediyormuş gibi ses çıkarıyor ama kontrol ettim değen bişey yok. bilgisayarı 3 kez kapatıp tekrar açtığımda sorun düzeliyor ama kapatıp açmaktan sıkıldım yok mu bi çaresi :S
http://www.firebal.net/asp/listgroup.asp?group=OVERCLOCK_VGA
bunlarada bakmadan alma gene..
arkadasların onerileri gayet güzel bi aralar bende bu resmdeki fanı almayı dusunmustum ama o is biraz ertelenince unuttum, bu aralar yine bikac fikir var ama ben fansız sessiz bisi almayı dusunuorm "ZALMAN VNF100" gibi. bide hazır konu acıkken bisi sorim dedim size: linki asagıda verdim, bunu goren, duyan, kullanan varmı? sizce nasıldır ben arastırdım heryerde güzel yorumlar puanlar var, ben winfast 8600GTS(oc yok, dusunmuorumda) kullanıorm, ayda yılda bi oyun oynarım oda 2-3saat sürer en fazla(ama tam grafik kalitesinden oynarım o baska:). kasa ici havalandırmam son derece iyidir, etrafıda acık kasamın:
viking20gürültü-->0 db(A);crossfire ve SLI sistemlere-->izin verir,ağırlık-->160gr.Material-->Aluminium,VGA passif soğutucu.viking saol arastırman icin, teknik bilgileri ben zaten biliodum arastırmıstım. sadece ürünün gercekten okuduklarım gibi iyi bi sekilde etkili calısıp calısmadıgını sormustum ama neyse yinede saol
dedigim sogutucuyu aldım bugun, kartın kendi fanlı sogutmasından daha iyi sogutu fansız ZALMAN VNF100, 10derece fark var aralarında...
onun ustune bırde sessız 80lık bır fan taktınmı veya yan kapaga ekran kartının sogutucusuna dogru bakan bır fan taktınmı o sıcaklık ıyıce duser..
Borga-xonun ustune bırde sessız 80lık bır fan taktınmı veya yan kapaga ekran kartının sogutucusuna dogru bakan bır fan taktınmı o sıcaklık ıyıce duser..yan kapakta zaten 25CM'lik bi fan calısıo, ama %50/60 kapasiteyle calısıo. suan icin tam güce gerek yok die kıstım. sıcak yaz aylarında onuda tama getirince etkiyi iyice arttırıo zaten. sogutucu üstüne takmayıda "belki" diim, kısın bole gider yaza doru bakarıs artık, oneri icin saol yinede
Kışın hıc sorun olmaz ama dedıgın gıbı yaza o kartın ıyı sogutulması gerekir. Sen işini bilirsin..
Borga-xKışın hıc sorun olmaz ama dedıgın gıbı yaza o kartın ıyı sogutulması gerekir. Sen işini bilirsin..
fansız bi soğutucu düşünüyodsn buna bakıver derim en etkili çözüm bence tabi dolayısıyla en pahalısı http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=100000120
s_sirinfansız bi soğutucu düşünüyodsn buna bakıver derim en etkili çözüm bence tabi dolayısıyla en pahalısı http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=100000120saol ilgin icin, ama buna bende bakmıstım hatta almayı dusundum ama maalesef sadece 8800 serisi ile uyumluymus, 8600'lerde dahil otekilerde uyumsuzluk sorunu varmıs, bicok test sitesinde ve üretici sitesinde yazıodu. o yuzden ZALMAN VNF100 modelini aldım, suanda gayet iyi walla
elazığlı bu üç ayrı versiyon olarak var firebal un sitesinde v1-2-3 olarak pek detaylı bakmdım ama belki onlardan biri uyumlu olabilir ısrarımın sebebi bunla ilgili 1 kaç inceleme okumuştum gerçekten çok kaiteli bi ürün
s_sirinelazığlı bu üç ayrı versiyon olarak var firebal un sitesinde v1-2-3 olarak pek detaylı bakmdım ama belki onlardan biri uyumlu olabilir ısrarımın sebebi bunla ilgili 1 kaç inceleme okumuştum gerçekten çok kaiteli bi ürüürün iyi, ama cok ısrara gerek yok ben zaten alcagımı alıp monte ettim yinede saol, bakarsın yine bu tarz bisi lazım olur o zaman bunları hatırlarım ben, hafızam güclüdür
pardon ya ilk yazında aldım demişsin pek dikkatli okuyamadım
peki müdür bu fan acaba her ekran kartına uyumlumudur. Bende FX5500 varda :)
Ynen ya benimkide ole ses çıkıyo ne yapıcam bilmiyorum
- 1
- 2