Arkadaşlar ben yeni bir ekran kartı aldım bide kasa ekran kartının güç kablosu 4 pinli kasadan gelen ekran kartı için olan kablo 6 pinli ne yapacam yardım edin:(
Ekran kartı güç kablosu yardım
kutunun içerisinden donuşturucu çıkmadıysa işin zor bilgisayarcılara bakınman lazım bulma ihtimalin % 60
şu orta daki sarılı siyahlı iki tane olan çevirici kablodan al bi tane onunla halledersin.
sağol ahmet abi bu arada ekran kartını hd3850 aldım zotac biraz pahalı geldi
ddr3 512 mb olanı almışsındır umarım.
peki hayırlı olsun o zaman, yanlız kutu içeriğinde dönüştürücü kablo çıkmadı mı? normalde olması gerek.
abi sadece 4 pinli var diğerinden yok :(
abi biraz araştırdımda başka sitelerde onlar powerdan çıkan 6 pinlik kabloyu direk ekran kartına bağlamışlar şimdilik bir sorun yok diyorlar sence bir sorun olur mu? power 460 watt coolermaster
teşekkür ederim şimdi powerdan gelen kabloyu bağlamıyım mı jackın üstünde PCI-ex yazıyor aynı zamanda ekran kartının arkasındaki jacklada tam olarak uyumlu yinede kablo alıyım mi
Sen yined kablo al. Ben taksan bir şey olmayacağını düşünüyorum fakat alırsan daha sağlam olur.
Lj.23teşekkür ederim şimdi powerdan gelen kabloyu bağlamıyım mı jackın üstünde PCI-ex yazıyor aynı zamanda ekran kartının arkasındaki jacklada tam olarak uyumlu yinede kablo alıyımtamam işte uyumlu ise onu takacaksın zaten, o zaman kablo almana da gerek yok.
taktım abi bi sorun çıkmadı normal çalıştı sağolun
bende gigabyte 9600 ekran kartı alacaktım bilgisayarı götürdüm gold firması takarken elektirik kablosunun dönüştürücüsü yoktu. 5 gün sonra gold a çalışan biri almış meger onu getirdi bugün bilgisayarımı alıyorum bide gold firmasına söyle olmasa bile sana sapphire firması size yeni birtane verir.
baktımda başka sitelerde Ahmet abinin dediği gibi zaten direk powerdan gelen kablo takılıyormuş bir kablo geldi kutuyla beraber 4 pinli o eski tip powerlar için dönüştürücüymüş yeni powerlarda direk PCI-ex çıkışlı 12v bir kablo geliyormuş o kabloyu taktım direk gayetde güzel çalışıyor hiçbir sorun çıkmadı
yinede ilgilendiğin için çok teşekkür ederim