Merhaba arkadaşlar. Ekran kartlarından pek anlamıyorum sizin fikrinizi alip ona göre karar vereceğim.
Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q8400 @ 2.66 GHz (4 CPUs), ~2.7 GHz
Bellek: 4096MB RAM
500 GB Hard Disk bunlar sistem bilgilerim.
Bütçem 700 TL bana hiç bir oyunda garanti kasmayacak ekran kartı istiyorum. Crysis, AC gibi oyunlarda en yüksek görüntü kalitesinde oynayıp hiç kasmayacak bir ekran kartı istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Ekran kartı için öneri.
Dostum bence sen sistemi sat ya da işlemci, anakart, rami sat.
300-400 TL etse. 200 TL daha kat daha iyisini topla hem geleceğe yönelik olur hem de performans farkı olur.
İlla da alacağım dersen tavsiyelerde bulunurum.
Q8400 ile HD6970'i yakıştıramadığımdan dedim.
bak güzel kardeşim hemen öneri yapmakla iş olmuyor ya adam da 300-400 W psu varsa ve senin önerdiğin kartı alıp takıp sistemden bazı parçalar yandıysa ne olacak biraz düşünün bi sabırlı olun hemen öneri yapıyorsunuz sadece mesaj yazıyorsunuz post kasıyorsunuz yanlış yapıyorsunuz biraz da düşünün yeter artık
Merhaba arkadaşlar. Ekran kartlarından pek anlamıyorum sizin fikrinizi alip ona göre karar vereceğim.kardeş kasadaki psu kaç W acaba bi söylersen ona göre ekran kartı önerelim psu yetmez filan sistemi risk e atma
Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q8400 @ 2.66 GHz (4 CPUs), ~2.7 GHz
Bellek: 4096MB RAM
500 GB Hard Disk bunlar sistem bilgilerim.
Bütçem 700 TL bana hiç bir oyunda garanti kasmayacak ekran kartı istiyorum. Crysis, AC gibi oyunlarda en yüksek görüntü kalitesinde oynayıp hiç kasmayacak bir ekran kartı istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
EKRAN KARTI
SAPPHIRE HD6790 GDDR5 1GB 256BIT AMD RADEON DX11 EKRAN KARTI
Benim kullandığım bu tabi ki sen bilirsin yinede.
Bu sistemde büyük ihtimal 300W psu vardır. Ki bence dediğim gibi sistemi sat 900-1000 TL daha ekle öyle topla.
o 700 tl'ye 500 tl ekle ve bu sistemi al:
1200-1400 tl ediyor:
CPU: INTEL i5 2500K 3.30 GHz Quad Core Socket 1155 6MB, 32nm, 95W 212 $ ( 379,69 TL)
ANAKART: ASUS P8H61-M LX B3, H61, DDR3, PCIExp, Socket 1155, Onboard VGA 75 $ ( 134,33 TL)
BELLEK - RAM: KINGSTON 4 GB DDR3 1333 Mhz RAM CL9 1.5V 29 $ ( 51,94 TL)
HARD DISK: SEAGATE 500 GB HDD SATA III NCQ 16 MB 7200 rpm ST500DM002 85 $ ( 152,24 TL)
EKRAN KARTI: MSI HD6850 R6850 Cyclone 1024 MB, PCIExp Ekran Kartı, DirectX 11, DDR5, 256 bit, 860/4200 Mhz 182 $ ( 325,96 TL)
KASA: AKASA Freedom XONE X2 600W 5 Fan Yuvalı Mid-Tower Oyuncu Kasası 118 $ ( 211,34 TL)
TOPLAM : 1.255,49 TL
KDV (%18) : 225,99
kardeş kasadaki psu kaç W acaba bi söylersen ona göre ekran kartı önerelim psu yetmez filan sistemi risk eAcıkcası ben çok anlamıyorum malesef bu işlerden. Psu kaç w olduğunu nasıl öğrenebilirim?
Siz şimdi 700 TL istediğimin imkansız olduğunu mu söylüyorsunuz arkadaşlar? Açıkcası pc yeni aldım sayılır o yüzden değiştirme imkanım yok ve üniversiteye gidecegim bu sene. O kadar para harcadıktan sonra pc götüremem gittiğim yere. Bana bu yaz istediğim oyunları kasmadan oynayabileceğim bir pc istiyorum.
Q8400 işlemci yabana atılır bir işlemci değil bilip bilmeden pat diye yorum yapıyorsunuz çözemedim sizi tamam yeni nesil işlemciler kadar olmasada günümüzdeki hala çoğu ekran kartını besleyebilir.
700 TL'ye alacağın ekran kartına sistemin diğer parçaları darboğaz yaratır.
Tavsiyem 6850 gibi bir ekran kartı almanız. ve güç kaynağının değerlerini bilmeniz gerekiyor kasanızın yan kapağını açıp öğrenebilirsiniz. Total power gibi bir yazının yanında felan yazar tahminim güç kaynağınız 450 felandır yinede bakın siz
Acıkcası ben çok anlamıyorum malesef bu işlerden. Psu kaç w olduğunu nasıl öğrenebilirim?kasanın yan kapağını aç güçkaynağı var bir kutudan bir çok yere kablo dağıtan kutu üzerindeki yazıları yaz mesela 350 W yazar yada resmini çek buraya at ondan sonra sana önerimi yapayım işlemcin fena değil takma sen onları kafana
Siz şimdi 700 TL istediğimin imkansız olduğunu mu söylüyorsunuz arkadaşlar? Açıkcası pc yeni aldım sayılır o yüzden değiştirme imkanım yok ve üniversiteye gidecegim bu sene. O kadar para harcadıktan sonra pc götüremem gittiğim yere. Bana bu yaz istediğim oyunları kasmadan oynayabileceğim bir pc istiyorum.
Tamam eğer kasayı açabilirsem fotorafını çekip koyacağım da sistemimin bu kadar kötü olduğunu bilmiyordum. Ben bunu 2-3 yıl önce aldım ve 1.200-1.300 TL ödedim ve o kadar da överek bahsetmişlerdi. Şuan açıkça kazıklandığımı hissediyorum!!...
Bir de şunu söyleyim ekran kartım ZOTAC NVIDIA GeFORCE 9500GT 1GB 128 BİT DDR2. Bu ekran kartını üzerine para vermeye kalksam ne kadara sayar alıcı bunu?
Tamam eğer kasayı açabilirsem fotorafını çekip koyacağım da sistemimin bu kadar kötü olduğunu bilmiyordum. Ben bunu 2-3 yıl önce aldım ve 1.200-1.300 TL ödedim ve o kadar da överek bahsetmişlerdi. Şuan açıkça kazıklandığımı hissediyorum!!...sistemin kötü değil ki kim kötü diyorsa yanlış biliyor sen kasadaki psu nun kaç W olduğunu yaz biz sana yardımcı olacağız
Malesef kasayı açmayı beceremedim. Yandaki bağlantıları söktüm ama kapak açılmadı zorlayıncada bi kısmını kırdım bende devam etmedim. Başka bir şekilde öğrenebilirsem daha iyi olur. Bilgisayarımın CBOX ürünü kampanyaları vardı o zaman almıştım. Blazer K600 diye bi modeli. Varsa birisinde belki o yardımcı olur bu konuda..
Malesef kasayı açmayı beceremedim. Yandaki bağlantıları söktüm ama kapak açılmadı zorlayıncada bi kısmını kırdım bende devam etmedim. Başka bir şekilde öğrenebilirsem daha iyi olur. Bilgisayarımın CBOX ürünü kampanyaları vardı o zaman almıştım. Blazer K600 diye bi modeli. Varsa birisinde belki o yardımcı olur bu konuda..nasıl yani hocam yan kapağının vidalarını sökeceksin hepsi bu kadar zaten kasaların yan kapağındda standart 2 adet civata olur
Sökdüm 4 tane civatası vardı bizimki sinin:) ama kapak açılmadı. Yanlardan tornavida ile soktum aralansın diye kırılma sesleri geldi bende çok zorlamadım..
hocam valla çok enteresan bir kasaymış ben orda olsam kesin açardım ama senin ne yapıp edip açman lazım yok mu bu tür işlerden anlayan biri
Malesef yakınlarda olsaydın keşke:) Bu kadar önemli mi bu şey? Ben sadece pc bilgileri versem yeterli olur diye düşünüyordum:) En azından Cyrsis, AC gibi oyunları en yüksek özellikte oynayabilmem için yetmez mi bu özellikler? Ben tek ekran kartı alsam yeter diye düşünüyordum..
Malesef yakınlarda olsaydın keşke:) Bu kadar önemli mi bu şey? Ben sadece pc bilgileri versem yeterli olur diye düşünüyordum:) En azından Cyrsis, AC gibi oyunları en yüksek özellikte oynayabilmem için yetmez mi bu özellikler? Ben tek ekran kartı alsam yeter diye düşünüyordum..tamam da yeni parçaları alsan da kasayı açmadan nasıl takıcaksın sen nerde oturuyorsun hocam belki yakındır