prince sormuş:
Merhabalar,
yeni bir masaüstü pc almayı düşünüyorum. Ne yazık ki çevremde danışabileceğim pek kimse yok bu konuda. İşlemci olsun RAM olsun harddisk olsun çoğuna karar verdim aslında...Yalnız piyasadaki ekran kartları, gerek dergilerde olsun gerek internet ortamında yapılan kıyaslamalar kafamı çok karıştırdı. Ben Geforce 9800GT 2GB paylaşımsız karta karar kılmışken bir iki yerde "bu kart beş para etmez, seneye hiçbir kartla yarışamaz" v.b tarzlarda yorum okudum. Daha sonra:
1 NVIDIA GeForce GTX 280M SLI
2 ATI Mobility Radeon HD 4870 X2
3 NVIDIA GeForce GTX 260M SLI
tarzında bir sıralama keşfettim 9800GT 4. sırada yer almasına karşın böyle yorumlar yapılıyorsa ne almam gerekiyor anlamış değilim. Donanım konusunda çok bilgili değilim ancak benim bildiğim kart performansları GB kriteri baz alınarak yapılıyor, örnek olarak veriyorum bazı kıyaslamalarda 1GB'lik bir kartın 2GB'lik bir karttan daha iyi puan aldığını görüyorum üstelik ikisinin de 256-bit ve ddr3 destekli olmasına karşın. Sizden dileğim daha doğrusu merak ettiğim, yani hangi kartın neye göre daha iyi olduğuna nasıl karar veriliyor, alırken nelere dikkat etmem gerekiyor ve herhangi iki kartı kıyaslarken illa forumlarda ve siz professyonellerin kıyasladığı şekilde mi bir değerlendirme yapılmalı (3d mark 05, 3d mark 06, cinebench r10...), sadece GB ya da herhangi başka bir özelliğine bakarak hangi kartın daha üstün olduğunu anlama şansım var mı ?
Almayı planladığım pc'de DSS Catia, Autoform, UG gibi programları çalıştırmayı hedefliyorum, aynı zamanda ciddi bir bilgisayar oyunu bağımlısıyım bunları da göz önünde bulundurarak sizin kişisel ekran kartı tavsiyenizi de duymaktan büyük mutluluk duyarım.
Emekleriniz için şimdiden çok teşekkür ediyor, yeni yılda başarılı bir yayın dönemi diliyorum. Saygılar.
Barış Gökhan
Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: 0
Sistem Özellikleri:
Yeni bir pc almayı düşünüyorum. Şu an kullandığım atıl durumda.
İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US) AppleWebKit/532.0 (KHTML, like Gecko) Chrome/3.0.195.38 Safari/532.0