Merhaba Chip Ailesi;
Düngece Herzamanki Gibi, Pc yi komple gözden geçirdim. Sonra Ekran Kartının O/C Değerlerini Biraz Daha Yükseltip, Performans Artışını Test ettim.
Anakart : Gigabyte P31-ES3G
İşlemcimiz : InteL p4 3.0 800 MHZ Fsb O/C 1000 FSB
Ramler : kingston HyperX 2X2 4 GB 1066 MHZ
Ekran Kartımız : Sapphire HD 3650 512/1024 DDR2 PCI 16X2.0
Power : 350 Watt...
Şimdi Sistem bu; Ekran Kartımızın stabil olarak standart gelen Değerleri RivaTuner İle Bakıldığında,
Cpu Core Lock : 800 MHZ
Memory Lock : 525 MHZ
Durum BöyLe İken ; windows 7 Nin Puanlamada Ramlere verdiği değer (Puan) 5.9 İdi.
Ancak Değerleri değiştirdiğimde Yani ;
Cpu Core Lock : 860 MHZ
Memory Lock : 540 MHZ
Durum Böyle İken : windows 7 Nin Puanlamada Ramlere verdiği değer (Puan) 6.2 ' Ye çıktı.
Şimdi ben , konuya bir anlam veremedim. Şu vardı Yukarıdada yazdığım gibi yani ;
İşlemcimiz : InteL p4 3.0 800 MHZ Fsb O/C 1000 FSB...... işlemcimiz standar olarak 800 MHZ FSB ile gelirken 4GB 1066 MHZ lik ramlerimiz işlemciyi beklemek sorunda kaldıkları için ramlerimiz 800 MHZ hızında çalışıyordu. Bende O/C ile işlemcinin FSB hızını 1000 MHZ FSB ' Ye çıkarmıştım. Bunu Yaptığımda , Ramlerin 800 MHZ İle değil 1000 MHZ ile çalışıp bu hıza ulaşabilmelerini sağladım. Bu işlemden sonra ise kesinlikle ramlerin puanında ciddi bir artış olmuştu. Ama Akşam yaptığım Bu değil, Sadece Ekran Kartı O/C idi .
Bu bir sorun değil biliyorum ama eğer sebebini bileniniz var ise bende öğrenip tecrübe edinmek istiyorum.
Teşekküler Chip Ailesi
Ekran Kartı O/C Yaptım Ram Puanıda Yükseldi.
Gpu yu 900 e ve memory lerinde 600 e kadar yolu var merak etme o.c ye devam ancak PSU sağlam değilse ve bu değerlerde stabil kalıyosa yeterlidir derim çünkü ekran kartı o.c pc de en fazla elektrik tüketimini attıran o.c dir.Ekran kartını hızlandırıyım derken PSU dan olma
Gpu yu 900 e ve memory lerinde 600 e kadar yolu var merak etme o.c ye devam ancak PSU sağlam değilse ve bu değerlerde stabil kalıyosa yeterlidir derim çünkü ekran kartı o.c pc de en fazla elektrik tüketimini attıran o.c dir.Ekran kartını hızlandırıyım derken PSU dan olmaVesile İle 500 Watt PSU Almış Olurum Belki :)
Evet ArkadaşLar Başka Fikri Olan ?
Bir taşla iki kuş işte daha ne istiyorsun:)
Düzenleme:Teknik bir bilgim yok ama ekran kartı ile ram arasında bir bağlantı varsa bundan kaynaklanan birşey olabilir.Aynı işlemcine yaptığın oc mantığıyla.
Son Düzenleme: _hEro ~ 01 Eylül 2009 19:22
Bir taşla iki kuş işte daha ne istiyorsun:)Düzenleme:Teknik bir bilgim yok ama ekran kartı ile ram arasında bir bağlantı varsa bundan kaynaklanan birşey olabilir.Aynı işlemcine yaptığın oc mantığıyla.
Ben Hep Bir taşla İki Kuş Vururum Zati :) Tmm ÖyLe OLsun Düşünmücem Nedenini . Yani Üzümünü Ye Bağını Sorma Diyorsunuz :)