Ekran Kartı Öneri Yardım.

morphi
14-02-2012, 12:49   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj

Arkadaşlar selam. ilk önce kısaca sistemin özelliklerini belirteyim. umarım açıklayabilmişimdir, ve yine'de anakart'ın link'i koyayım. (bağlantı ekle' tıklanmıyordu ekleyemedim kopyalayıp tarayıcı'ya yapıştırmak gerekiyor kusura bakmayın):)

Anakart: Gigabyte GA-P35-S3G DDR2 by o.c. 1066 PCI-E x16
İşlemci: Intel Core 2 Quad Q8200 2.33 GHZ
Bellek: Kingston 2gb DDR2 (1x1)
Ekran Kartı: Sapphire HD 3870 GDDR3, 512 MB
PSU: 300 watt bir power bulunmakta

Aşırı bir performans artışı beklemiyorum zaten bu kart ile Arma 2 ve Crysis 2 hariç diğer çoğu oyunları orta düzeyde açıyordu. sadece ileriye dönük (3-4 yıl'da bir değiştiriyorum zaten) ekran kartı ve ram yenilemesi.
Oyunları orta düzey'de açsın yeter ve genel'de download yaptığım için internet hız'ım (1mb) düşük olduğu için bilgisayar 3-4 gün açık kalabiliyor. bunu düşünerekten kendim düşündüğüm aşşağıya link'i eklediğim bu kartlar'dan hepsinin ayrı ayrı özellikleri var tabii bayağı bi kararsız kaldım. bu konu'da yardımcı olursanız sevinirim. şimdi'den hepinize teşekkür ederim. saygılarımla.

Bütçem ancak bu ekran kart'ları için. 310tl'e işte şu var bunu tavsiye ederim derseniz bile çıkmaz imkanım yok. Kahkaha bu kartlar'dan birini tavsiyelerinizi bekliyorum.

Kapalı Hesap (203105)
14-02-2012, 14:04   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 4
4,414 mesaj

aferin sana uzun zamandır böyle yardım isteyen biri kimse senin gibi sistemini ayrıntılı yazmıyordu psu 300 W onuda iyiki söylemişsin ama bu ekrna kartlarına o psu yetmez o yüzden psu alman şart bütçen kısıtlı olabilir ama psu ve erkan kartı aldığında alacağın ekran kartı vereceğin paraya değmez çok büyük bir performans artışı olmaz yani sen önce psu al sana önereceğim sonra bütçeni biraz daha arttırıp güzel bir kart önereyim sana

psu :

erkan kartı :

bu 2 liyi alman gerekki seni 3-4 yıl idare etsin  önce psu sonra kerna kartı al paran yetmiyorsa

morphi
14-02-2012, 14:24   |  #3  
OP Taze Üye
13 mesaj
Alıntı: glscgn  
aferin sana uzun zamandır böyle yardım isteyen biri kimse senin gibi sistemini ayrıntılı yazmıyordu psu 300 W onuda iyiki söylemişsin ama bu ekrna kartlarına o psu yetmez o yüzden psu alman şart bütçen kısıtlı olabilir ama psu ve erkan kartı aldığında alacağın ekran kartı vereceğin paraya değmez çok büyük bir performans artışı olmaz yani sen önce psu al sana önereceğim sonra bütçeni biraz daha arttırıp güzel bir kart önereyim sana

psu :
http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3534

erkan kartı :
http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=3305

bu 2 liyi alman gerekki seni 3-4 yıl idare etsin  önce psu sonra kerna kartı al paran

Teşekkür ederim. :) evet anladım. psu'yu beğendim iyiymiş. bu psu'yu alamazsam bile 4gb ram'da almayı düşünüyorum çünkü Xilence marka 480 watt yada 550 watt birini alabilirim buna tamam. önerdiğin kart'ta çok iyiymiş bu da yine almak zor gözüküyor. peki yukarıda yazdığım kartlar'dan hangisini önerebilirsin.?

Kapalı Hesap (203105)
14-02-2012, 14:29   |  #4  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 4
4,414 mesaj

dediğim gibi işte seni 3-4 yıl idare edecek en düşük kart sana önerdiğim karttır o kartlardan alma  alsanda şu anki ekran kartı ile arasında çok çok büyük performans vermez tamam seinin kartlardan iyi ama sen dediğim gibi HD6850 yi al vatanda % 25 indirim olunca fiyatı düşer o zaman alırsın psu da en az 500 W +80 plus sertifikalı bir psu alman şart yoksa parçaların yanabilir

morphi
14-02-2012, 15:02   |  #5  
OP Taze Üye
13 mesaj

anladım. işte şu an ki sistem'de bulunan kart'ın arada fanı duruyor ve çok ses yapıyor motor sesi gibi. ilk bu psu ile birlikte yada bunun gibi aynı özellikler'de bir psu alayım o zaman. bilgiler ve tavsiyeler için teşekkür ederim. :)