Herkese Merhaba..
Sistemim;
ANAKART: Asus P5KPL-VM
CPU: INTEL Dual Core E2220
GPU: ATI Sapphire HD3870
RAM: Kingston 2GB DDR2 800MHZ
HDD: SEAGATE 320GB SATAII
PSU: THERMALTAKE 500W
Yaklaşık bir ay önce Ekran kartım yandı ve garantiye yolladım. Bu sebeple kendime yeni bir sistem toplama kararı aldım. Geçen gün Boş kasa ve HD4850 IceQ4 1Gb ekran kartı aldım ve eski Kasa'dan çıkardığım tüm parçaları yeni kasaya monte ettim. Ekran kartını taktım. Formatımı attım ve oyunlarımı kurdum. Performans farkını dört gözle bekliyordum. GTA IV adlı oyunu kurdum ve girdim. Birde ne göreyim. HD3870 ile son ayarda oynadığım oyunu, HD4850 IceQ4 1Gb ile hiçbir türlü oynayamıyorum. Sistem aşırı derecede kasılıyor. Biraz düşündükten ve arkadaşlarımla bu konuyu tartıştıktan sonra HD4870 almaya karar verdim. Aldım ve taktım. Yine aynı mesele.. Hiçbir türlü sorunun ne olduğunu çözemedim. HD3870 ile oynadığım tüm oyunları, HD4870 gibi bir kart ile aşırı derecede kasarak oynamaya başladım. Sistemimde ekran kartı hariç hiçbirşeyi değiştirmedim. Acaba bunun sebebi ne olabilir? Aradım aradım ama hiçbir sebep bulamadım. Fikirlerinizi ve düşüncelerinizi bekliyorum. Bu durum 2 gündür canımı sıkmış durumda..
# Büyük ihtimal problemin BIOS'tan kaynaklandığını düşünüyorum. Eski ekran kartım olan HD3870'i temizlemek için çıkarıp-taktığımda hiçbir problem yaşamıyordum. Ne zaman yeni ekran kartı taktım, bu problemleri yaşamaya başladım. Sanırsam yeni ekran kartını taktığım andan itibaren BIOS sıfırlandı. HD3870 takılı olan kartı ilk topladığımda, toplayan kişi BIOS'tan birtakım ayarlar yapmıştı. Kart değişince de o ayarlar sıfırlandı herhalde.