Ekran kartı problemi! Lütfen Acil..

divane-vfv
28-12-2010, 01:20   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

video card : 512 mb onboard ( 256 mb paylaşımsız)
video card model : Nvidia geforce 7025/Nvidia nForce 630a
Amd 140 proccesor 2.71 Ghz
2 Gb ram
500 gb harddisk

Bu özellikde bir bilgisayarın ara ara donması , farenin titrmesi ,  2008-2009 sürümlü NFS undercover ve benzeri oyunlarda çok fazla kasılması normal mı?
Ekran kartını güncellemeye çalıştım hata verdi acaba donanımsal problem olabilir mi ? Bilgisayarı daha yeni aldım ama bu tür sebeplerden pek memnun değilim yazılımsal olarak yapabileceğim bir şey varmı ?

İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

Rashnu
28-12-2010, 01:59   |  #2  
Rashnu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
347 mesaj

selamlar, ara ara donması, farenin titremesi, 2008-2009 NFS benzeri oyunlarda çok fazla kasılması pek de normal bişey değil. Tavsiyem işlemci ve ekran kartının ısısını kontrol etmen, mümkünse işlemcine biraz soğutucu sıvı sürmen, fanlarını kontrol etmen olabilir. Ekran kartının yeni driverini yüklemenle birlikte performansın artmasını bekliyorum. Ekran kartının yeni driverini nvidia nin sitesinden veya anakartının sitesinden indir. tabi olasılıkardan bir tanesi de işletim sistemin. Windows XP kullanıyorsan Directx son versiyonunu indirmen fayda sağlayacaktır. Windows 7 de sanırım yeterli sürüm mevcut ve son olarak da yapacağın işlem bir virüs taraması. En çok PC donmalarına ısı ve virüs sebep oluyor. Farenin titremesine net bir şey söylemem yalan olur. Az önce saydığım sebeplerle ve farenin kullanıldığı yüzeyle alakalı olabilir.  Umarım çözüm olur. Kolay gelsin.

Son Düzenleme: Rashnu ~ 28 Aralık 2010 02:00
divane-vfv
28-12-2010, 02:35   |  #3  
OP Taze Üye
2 mesaj

xp kullanıyorum direct son sürümünü yükledim, ekran kartını bahsettiğiniz siteden güncelledim , virüsden de birşey çıkmadı :( ne yapacağımı bilmiyorum son ihtimal bahsettiğniz gibi işlemciye soğutucu sıvı sürcem bakalım umarım olur çok teşekkürler ilgilendiğiniz için.

mancınık
28-12-2010, 11:26   |  #4  
mancınık avatarı
Yıllanmış Üye
726 mesaj

onboart ekran kartından fazla birperformas beklemek doğru değil başka sebeb aramanada gerek yok 512 olması birşey ifade etmiyor sonuçta 64bit lik bütünleşik ekrankartı kullanıyorsun daha basit oyunlar yükle