arkadaşlar bkaçgün önce sizinde verdiğiniz bilgilerden yararlanarak bir ekran kartı sipariş ettim anakart ram ekran kartının bütün herseyi uyumlu fakat sadece ekrankartında ddr2 800mhz yaziyo benim anakart ve ramlar ddr2 533 mhz bu ekran kartındaki bilgide ddr2 si tutuyo anakart pin 775de tutuyo velhasıl sadece bu ekrankartı bilgisindeki ddr2 den sonraki 800 mhz bendeki 533 mhz acaba calisirmi ?calisir gibime geliyo ama performansını coke tkilermi eger etkilerse siparisi hemen iptal edecem yardımlarınız icin simdiden tesekkürler
ekran kartı ram uyumu aci yardım???
saol üstad arastırdım baya 16x i tutsa bile yeterli olur diyolar ben anakart pin sayısınıda tutturdum yinede burdaki yorumlar daha güven verici cevap yazdıgınız icin tesekkür ederim
Ekran kartı ve anakart uyumu için sadece girişlerinin uyumlu olması yeterlidir. AGP ise AGP, PCI-x16 ise PCI-x16 girişli ekran kartı almalısınız. Geri kalan veriler ekran kartının kendi iç hızlarına ait değerlerdir ve diğer sistem bileşenleriyle ilgisi yoktur. Grafik kartınızın çünkü kendine ait bir işlemcisi, belleği, bellek ve işlemci hızı var. Grafik kartlarındaki DDR2-DDR3...DDR5 sınıflandırması da bu bellek hızlarına göre yapılıyor. Çok dert etmeniz gereken birşey değil yani.
benim sistem
INTEL 945G TAPPEN SOKET 775 ANAKART 945GPLKR
INTEL PENTİUM4 D 915 2.8GHZ LGA775 2 DUAL CORE İŞLEMCİ
FEEL HURRICANE 550W ATX KASA
OEM 1 GB 533 MHZ DDR2 RAM
anakartta PCI express 16x
siparsi ettigim ekran kartıda
POWERCOLOR ATI RADEON HD 3650 1GB 128BIT GDDR2 (DirectX 10.1) PCI-E x16 EKRAN KARTI
bende 1 gb oem marka ddr2 533 mhz ram var ben 2gblık kingston 533 mhz ram daha siparis ettim peki marka farkı sorun olurmu yada 4 ram slotu var anakartta slotların 2 si mavi 2 si siyah acaba 1. ramın takılı oldugu slota takın olan yeremi takmam lazım yeni rami yoksa slot rengi aynı olan yeremi?
Bir sorun olmaz. Ram'leriniz aynı olmadığı için çift kanal olmayacak. Herhangi bir slota takabilirsiniz.
censez41 hocam cift kanal olayını daha öncede duymustum öyle durumda aynı renktekine takmak gerekiyomus cift kanal muhabbeti nedir?
anladım hocam tesekkürler peki bu saatten sonra 128 bitlik ekran akrtına yatirim ölü yatirimdir diyorlar ben cok profösyonel oyun kullanıcı diilim ama bu kart icinde bakındım biraz yani bana fazlasıyla yeter gibi geldi sizce illada 256 bitmi almak lazım?
anakartın 533 deskleyiyorsa takacağın ramler ve ekran kartılarıda 533 mhz da çalışacaktır yani ekran kartından tam bir verim alamayacaksın bence sen ilk önce anakartı değiştir sonra ekran kartı falan değiştir eğer alacağın ekran kartından verim alamayacaksan neden alıyorsun ki
anakartın 533 deskleyiyorsa takacağın ramler ve ekran kartılarıda 533 mhz da çalışacaktır yani ekran kartından tam bir verim alamayacaksın bence sen ilk önce anakartı değiştir sonra ekran kartı falan değiştir eğer alacağın ekran kartından verim alamayacaksan neden alıyorsunEkran kartları bağımsız birer elemandır. Anakart desteği ile alakası yoktur. Sadece girişlerin uyumlu olması yeterlidir.
Merhaba arkadaşlar benim hp pavilion pcim var özellikleri şöyle
Anakart:H-CUPERTINO2-H61-uA TX (Cupertino2)
İşlemci:Intel(R) Core i52320 3.00 GHz 4çekirdek
Bellek(RAM):4GB DDR3-1333 PC3-10600 MB/s
Video Grafikleri:AMD Radeon HD 6450 PCI Express x16 1GB
bu bilgilere göre yeni ekran kartı almayı düşünüyorum sizce ne almalıyım şimdiden teşşekürle arkadaşlar
Merhaba arkadaşlar benim hp pavilion pcim var özellikleri şöyleBütçen ne kadar ve mevcut güç kaynağını öğren kaç watt...Anakart:H-CUPERTINO2-H61-uA TX (Cupertino2)
İşlemci:Intel(R) Core i52320 3.00 GHz 4çekirdek
Bellek(RAM):4GB DDR3-1333 PC3-10600 MB/s
Video Grafikleri:AMD Radeon HD 6450 PCI Express x16 1GB
bu bilgilere göre yeni ekran kartı almayı düşünüyorum sizce ne almalıyım şimdiden teşşekürle arkadaşlar
100 tl ile 1500 tl arası bütçem var ve güç kaynağı 300wGüç kaynağı yetersiz. 500/550/600W güç kaynağı alman gerek, 600W eklendi. Ek olarak da SSD alabilirsin bütçen var.
SAPPHIRE HD7850 O.C. GDDR5 2GB 256Bit AMD Radeon DX11.1 Ekran Kartı 430 TL
KINGSTON 120GB HyperX 3K Serisi Sata 3.0 Cache SSD (Okuma 555MB / Yazma 510MB) 290 TL
CORSAIR CX SERİSİ 80PLUS 600W GÜÇ KAYNAĞI 190 TL