Arkadaşlar Bir Ekran Kartının İçindeki Ramlerine Kadar Sağlam Olup Olmadığını Nasıl Anlarız ?
Ekran Kartı Sağlamlığı Testi ?
o kadarını bilemem eğer o dediğin test i sorunsuz bitirdiysen ekranda herhangibir görüntü bozukluğu olmadıysa mavi ekra hatası almadıysan bana göre sorun yoktur
MSI kumbustor bir işe yaradığı yok ati tool bile küçücük ekranıyla daha fazla kasıyor. Furmark tavsiye ederim zaten sorun varsa furmarkta kesin belli ediyor.
http://www.ozone3d.net/benchmarks/fur/
Sağlamdır zaten en ufak bellek sorunlarında görüntüde bozulmalar oluyor renk hataları felan görürsünüz direk Cylone soğutucu genel olarak başarılı bir soğutma sağlıyor zaten.
aç crysis 2 son ayarlara getir 3 saat düşmanın olmadıgı bir yerde bırak sonra git gez 3 saat sonra bilgisayarın yanmışsa sağlam değildir halen çalışıyorsa baya sağlammış.Daha sonra kapat ısılarına bak.Normalden biraz fazla ısınıyorsa normal 80 90 100 derecede amd ve nvidia için bazı katlarada normal bazılarında ise yanmaya yakın oldugunun işaretini verir.Bu test bitince bilgisayarını 30dakka dinlendir tüm fişlerini çek.Daha sonra aç tekrar blueray bir film bul antivürüsü aç antivürüs tararken sen blueray fim izle yine yanmazsa baya sağlam bir bilgisayarın var.kesinlikle overklock yani hız aşırtma yapma.
Testlere tabi tut oyunlarda tam işlemciyi fazla kullanmıyo ekran kartı gpu yoran testler
bunlar 3dmark 11-3d mark vantage-furmark-occt-msi kombustor-uniqie heaven 2.0 olabilir bunlarda test et testleri sorunsuz tamamlıyorsa sorun yoktur.
Testlere tabi tut oyunlarda tam işlemciyi fazla kullanmıyo ekran kartı gpu yoran testleroyunlarda gpu neredyse %100 çalışır tam kullanılmayan işlemcidir diye biliyorum benim bildiğim en iyi ekrankartı test yöntemi oyun oynamaktır bencmark programları yanıltıcı olabiliyor
bunlar 3dmark 11-3d mark vantage-furmark-occt-msi kombustor-uniqie heaven 2.0 olabilir bunlarda test et testleri sorunsuz tamamlıyorsa sorun yoktur.