arkadaslar uzunca bır suredır cozemedıgım bır sorunum var.. ekran kartı ıle ılgılı ..
oncelıkle asrock p4i45gv anakartım var.. ıslemcım celeron 2 ghz ekran kartım da galaxy zeus 5500 ..1*512 ram
bu sorun hakkında tam olarka dusuncenızı soyleyebılmenız ıcın bıraz detaylı olarak anlatmaya calısayım .yenı bır harddısk aldım . seagate 7200 160 gb.. bu harddıskı ıkı dıskten yedek olanın yerıne taktım .calıstı.. ama sonra cıkardıgım yedegın kopyasını almadıgımı farkedıp yenı dıskı cıkardım tekrar eskı dıskımı taktım .ıcındekılerı c: ye kopyaladım. sonra yedek dıskımı tekrar cıkartıp yenı aldıgım dıskı taktım.. ama ne olduya bu sefer calısmadı. bırkac kez ugrasıp calıstıramayınca cıkartıp yedek dıskımı tekrar yerıne taktım.. sonra bılgısayarı kapatıp bıraktım .. daha sonra bılgısayarı actıgımda ıse sıyah ekran ve calısmayan bır makına buldum .. ne yaptıysam calısmadı.. belkı onemlıdır dıye bılgısyarcı bır arkadasa goturdum.. baktıktan sonra bana ekran kartımın ve 512 lık ramın yandıgını soyledı.. ayrıca bıosun da gıtmıs oldugunu belrttı. bunu aklım almadı.. dıskı tanımadıysa tanımadı ama ekran kartı bıos ve ram nasıl gıder.. daha sonra ekran kartımı baska bır yerde denedık.. calıstı.. ram gercekten bozulmus.. sımdı ekran kartım calısıyor. bıos um yuklendı.. makına normal calısıyor.. ama ne yaptıysam ekran kartımı calıstıramadım. bıostan ayarladım ama sonuc sıfır.
bu konuda bana yardımcı olabılecek arkadasların onerılerını beklıyorum ..
ekran kartı sorunu ..
arkadaslar burada bu kadar ekran kartı ve sıstem tartısması konusunda bılgısı olan kısı var.. sanıyorum benım sorunum oldukca basıt olmalı onlar ıcın .. ılgılenıp bır satır bılgı vermemek bıraz garıp oldu...
sorunum hala devam edıyor.. ekran kartım aynı sıstemde daha once calısırken sımdı ne yaptıysam yukleyemıyorum .. bunun nedenı ne olabılır.. sızlerden ıstedıgım tek sey benden daha fazla bılgısı olan arkadaslarla bu bılgıyı paylasmak ..
Hdd değiştirdin ve ekran kartı yandı.. Eğer ekran kartı başka bır sıstemde çalışıyorsa o zaman anakartta sorun olabılır. Kendi anakartına başka bır ekran kartı takıp denedınmı?. Eğer oda çalışmazsa slotunda bır sorun var demektir. Anakartın tamire gitmesi gerekebilir.
agp 8x slotun arızalı. garantisi varsa garantiye gönder yoksa slotu değiştir..
emrekaan52agp 8x slotun arızalı. garantisi varsa garantiye gönder yoksa slotu değiştir..Nasıl yaaa
anakart çalışıyor, stabil fakat ekran kartın çalışmıyor ise agp slotun arızalıdır. mantık olarak bu gerekmez mi sence de?
iyide slot bozulduysa nasıl değiştirilecek onu anlamadım. Hanı ben şimdiye kadar slotun tek satıldıgını gormedım veya slot değişimi yapmadım. Sen yaptıysan sana "bu işin kralısın" derim.
evet bende anlayamadım ...bıldıgım anakartın degısmesı gereklıdır.. bunun dısında neden olabılecek baska bır sey olabılırmı???
ayrıca anakartımın artık tamırını yapacak kısı oladugunu sanmıyorum ..
eger gercekten dedıgınız gıbı slot arızalı ıse tek care anakartı degıstırmek.. ama bunun ıcınde degmez.. artık yenısını almanın zamanı gelmıs demektır..
bu arada tesekkur etmeyı unuttum .. ılgılenen tum arkadaslara tesekkur ederım .. en azından ne oldugunu bılıyoruz artık
sımdı bu sorunu cozdum ve sızlerle de paylasmak ısteıdıgm ıcın yazıyorum ..
bu arada bılgısayarcı olarak ıs yapan bır ıkı arkadasın da tavsıyelerı sonucu ekran kartı degıstırmesını yapmadım .. zıra yanık dedıklerı ekran kartım saglam cıktı..
yukarıda anlattıgım gıbı yenı harddıskı denerken ekran ve bıos bırden gıtmıstı.. bır bılgısayarcıda bıosun aynı surumunu yuklettım .. ancak ekran kartı ve ram yanık demıstı.. erkan kartını baska bır yerde denedım .. ve calıstı.. ancak ram lerden bırı yanmıs.. dolayısı ıle bır ay ugrastım ve sorun bıosta bır ayarla ılgı cıktı.. anakart vıdeo kartı 64 mb.tı .. ve bunu ıncelerken ayarlardan bırının 32 mb dıgerının 64 mb. oldugu dıkkatımı cektı . olay sadece bu uyumsuzuktan kaynaklanmıs..
sımdı durust olanları tenzıh ederek konusursam bu kadar basıt olan bır ayradan dolayı once ekran kartı yanık dıyen sonrada nasıl olsa yenı ekran kartı alacaksın almısken yenı bır anakartta al dıyerek benı yaklasık olarak 400-500 tl yontmak ısteyen ve adına bılgısayarcı dıyerek bu ısten para kaanmaya calısan tum kısılere duyurulur..
sakın durust olarak bu ısı gonulden yapan arkadaslar ustlerıne alınmasın.. yukardıada belırttıgım gıbı onları ayırarak konustum ..