Arkadaşlar benim bir arkadaşımın ekran kartında bir sorun oldu sanırım.Şimdi bilgisayarda oyunları açınca ekran donuyor ya da ekran kare kare oluyor.Sizce problem nedir?Nasıl çözebiliriz?
Ekran kartı sorunu
Hangi bilgisayar, hangi oyun, hangi ekran kartı, hengi sürücü, hangi PSU, hangi?....
Ekran kartı nVidia 8800 gt 512 mb.Her oyunda yapıyor bunu.Güç kaynağı 350 watt.Bir haftadır var bu problem.Önceden yoktu.
Kalan sistem bilgileri; işletim sistemi, diğer donanım?
Öncelikle ısıları kontrol edin. Ayrıca tüm sürücüleri de güncelleyin.
Xp service pack 2. Isınma da ciddi artış yok problemsizken birkaç derece daha azdı.Windows sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı diye bir uyarı geldi ondan sonra böye oldu.
Ekran kartı sürücüleri güncel.Kaspersky 2009'la tarattık,virüs yok.
Hata kodu veya raporu var mı? Çevrimiçi destek vesaire ekranında daha net bilgi?
Yok.Neyse format atıp tekrar deneyeceğiz artık.
Crack'lerden de kaynaklanabilir. Deneyip görmek lazım aslında.
format kesin sonucu çözmez bence ekran kartının yetrli güç alamamasındanda kaynaklanabilir
Ama problem yoktu önceden.Left 4 Dead,DeadSpace,PES 2009 vs. problemsiz oynuyorduk.Şimdi hepsinde aynı sorun var.CD bulup format atacağız,Windows 7 de yükleyebiliriz.Olmadı bilgisayarcıya götürürüz.
Hayır.Donma ve yavaşlamalar oluyor.Birkaç gündür oluyor.Arıza olabilir ama sadece oyunlarda veya filmlerde oluyor.
Overclock yok.Format atıp sonucu bildiririm.
Sanki 350 watt biraz az gibi.8800 biraz fazla istiyor gibi geldi bana.
Bu işlemlerden sonra format vs. sorun çözülmez ise, daha önceki yorum ve cevaplarda ısı sorunu, sürücü problemi olmadığını belirttiğinizden benim ilk aklıma gelen sorun güç kaynağınız ilk zamanlarda gereken gücü karşılayabilmiş ama bana ömrünü yitirmiş gibi geliyor. Başka bir güç kaynağı ile deneyin.
Bu işlemlerden sonra format vs. sorun çözülmez ise, daha önceki yorum ve cevaplarda ısı sorunu, sürücü problemi olmadığını belirttiğinizden benim ilk aklıma gelen sorun güç kaynağınız ilk zamanlarda gereken gücü karşılayabilmiş ama bana ömrünü yitirmiş gibi geliyor. Başka bir güç kaynağı ile deneyin.
O da olabilir aslında.Format ile çözemezsek,termal macunu yenilemeden önce benim PC'ye takıp bir deneriz ekran kartını.Sorun çıkarmazsa güç kaynağını yenileyecek o zaman.Önerileriniz için hepinize teşekkürler.Son Düzenleme: Psychonaut968 ~ 15 Ağustos 2009 14:55
aynı sorun 2 gündür bende oluştu. video ve oyun çalışınca problem oluyor. Ekran kartı 6600gt fansı güç kaynağı. problem çözüldümü