ekran kartı sorunu!!!!

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
lasvegaswings
23-09-2004, 21:26   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
75 mesaj

msi fx5200 128mb ekran kartım var. kartın üzerinde fan yok sadece metal soğutucu koymakla yetinmişler. bilgisayarı oyun dışında kullandığım zaman arada sırada bilgisayar gitleniyor, ekran kararıyor ve bir kaç saniye sonra makine kendi kendini resetliyor. windows tekrar başladığında "nvidia geforge fx5200 sistem kararsızlığından sorumlu gibi görünüyor" hata mesajını alıyorum. son zamanlarda oyun oynarkende görüntü donması yaşıyorum ve resetlemek zorunda kalıyorum makineyi. karta fan aldım ancak işe yaramadı. anakart uyuşmazlığından da olacağını sanmıyorum çünkü anakartımda msi. dijital center cpu nun aşırı ısınması sonucu böyle bir hatanın olabileceğini söyledi. ancak hata mesajında sorunun ekran kartında oldugu yazıyor. sizce sorun ne olabilir nasıl düzeltebilirim? teşekkürler..

hydrelix
23-09-2004, 23:22   |  #2  
Yeni Üye
35 mesaj

kartın agp yuvasına tam oturduğundan emin ol. sürücülerini tekrar yukle. buı arada makinanı başka bir ekran kartıyla test et ve sorunun ekran kartından olup olmadığını öğren...

lasvegaswings
24-09-2004, 00:03   |  #3  
OP Üye
75 mesaj

ekran kartını çok kez çıkarıp taktım sürücüleride sürekli güncelliyorum. bir çok kez sisteme format atıp tekrar kurdum ama sorun düzelmedi.

Gökhan Varişler
24-09-2004, 17:40   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,298 mesaj

bence sorun ekran kartında sen ekran kartında fan olamdığını söyledin nasıl oluyorda fxserisinde fan koymazlar anlayamadım sen bunu eğer pek anlamıyorsan bir servise göster

ufukungor
09-10-2004, 00:24   |  #5  
Taze Üye
9 mesaj

işletim sisteminden kaynaklanabilir.işletim sistemin ne bilemiyorum ama daha güncel bir işletim sistemi kur vede ekran kartının sürülerinide güncelle.Bence sorun işletim sisteminden kaynaklanıyor.

Banned
09-10-2004, 09:13   |  #6  
Banlandı
1,133 mesaj

fandan şüpeleniyorsan 3 milyona alabileceğin bir fanı ekrankartının üzerine monte edebilirsin...

Recep Baltaş
13-10-2004, 15:52   |  #7  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Markası ne şu kartın.İnno?Leadtek?

teknikerdinc
14-10-2004, 15:10   |  #8  
Yıllanmış Üye
105 mesaj

tek açıklama ekran kitlenmeleri ve reset sorunu
ram'den yada power^dan kaynaklanmaktadır. ekran kart üreticileri sizin düşündükleinizin daha çoğunu düşünür bence sorunu ekran karttında aramayın ama küçük bir ihtimal ekran kartıda arızalı olabilir.

Banned
14-10-2004, 20:12   |  #9  
Banlandı
1,133 mesaj

Extra not: yüksek bir ihtimal ile Via Chipsetli (Özellikle Asus Marka) bir main board kullanıyorsun. Sana önerim hemen bios update yapman ve Nvidia'nın sitesinden güncel sürücüyü yüklemen senin için bir çözüm olacaktır....

webaytek
15-10-2004, 16:34   |  #10  
Yıllanmış Üye
659 mesaj

Millete sistem toplarken çok dikkat ettiğim bişey - ki kendime de aynısını yapmaya özen gösterdim
Chipsetlerin birbiriyle uyuşmazlığı değil aslında...
birbirleriyle sorunlarının firmware'lere döken firmalardan değil de daha çok firmware gereği duymayan parçalar toplarım
Mesela intel işlemci ise intel chipset'li bir anakart - AMD ise işlemci en azından ekran kartı nvidia n-force chipset falan...
Benim de nvidia + asus + via dan çekmediğim kalmamıştı hala da win98 olarak duran eski anakartım arada bir nvidia + via + asus konsensusundan sağ çıkmak için arada bir ekran kartına görüntü vermiyor falan... allahtan asus akıllı - valla başka kart olsa birinden biri kesin yanardı şu saate kadar :-)

Son Düzenleme: webaytek ~ 15 Ekim 2004 16:35
musti868
20-10-2004, 12:36   |  #11  
Yıllanmış Üye
225 mesaj

Selam.Senin sorunun Power Supply gibi görünüyor. Çünkü ben P4 2.8GHZ HT işlemci, Asus P4C800 anakart (i875), Asus Radeon9600XT, 80 GB Samsung SATA Disk gibi bir sisteme sahibim. Kasamın 300Watt olduğunu sanıyordum. Senin sorunu yaşadım. Aynen anlattığın gibiydi. Sinirlerim bozulmuştu artık. Herşeyi denedim olmadı. Ama hiç kasanın Power supply ına bakmak aklıma gelmamişti. Neyse sonunda birinin aklına geldi ve baktım. Bir de ne göreyim kasa 180Watt. Hemen bir 400Watt Power aldım ve şimdi canavar gibi maşallah. Sen Power Supply iını bir 350 WATT olanla değiştir. O büuük ihtimal işe yarayacaktır. Çünkü son sistemler tam bir güç canavarı ve onları beslemek iyi bir kasa ile mümkün.

cbahtinur
29-10-2004, 20:09   |  #12  
Yıllanmış Üye
176 mesaj

agp yuvasina ve o kartin uzerinde fan olmasi lazimdir standarttir bildiim kadari ile fx seriisi cunku... yetkili saticiyla falan gorusmen gerek bu durumda madem gncellemeleri falan tam yapiosn..
counlukla bu olaylar sower supply'den kaynaklanir.

Son Düzenleme: cbahtinur ~ 29 Ekim 2004 20:12
Banned
30-10-2004, 10:32   |  #13  
Banlandı
1,133 mesaj
alıntı:
Gönderen : cbahtinur

agp yuvasina ve o kartin uzerinde fan olmasi lazimdir standarttir bildiim kadari ile fx seriisi cunku... yetkili saticiyla falan gorusmen gerek bu durumda madem gncellemeleri falan tam yapiosn..
counlukla bu olaylar sower supply'den kaynaklanir.

fan tüm modeller için geçerli değildir...