HP G62 b16ST i3 ATI Mobility HD 5470 Windows 7 64* işletim sistemli laptopuma ekran kartı sürücüsünü yükledikten sonra başlangıçta ekran kararıyor ve hiç açılmıyor. Açılış sesi ve hata seslerini veriyor ama ekranda bir oynama yok. Güvenli modda çalıştırıldığında VGA ile çalışıyor ve ekran açılıyor.
Olay aslında şöyle gelişti. Bu laptopa Windows 8 yükledim ve ekran kartını manuel olarak tanıttım, basit aksamalar dışında bir sıkıntı vermedi ve her türlü oyunu rahat oynayabildim. Son olarak warcraft 3 oynarken ekran çözünürlüğünü değiştim ve oyun sırasında öncelikle renkli küçük çizgiler belirdi ve ekran karardı. Tekrar başlattım, açıldı ancak 5 dk sonra tekrar aynı sorunla karşılaştım ve ram hatası aldım. Daha sonra ekran hiç açılmadı ve öyle bıraktığımda bir süre sonra Windows hatası aldım.
Daha sonra Windows 7 işletim sistemini yükledim ve bütün sürücüleri kurdum ama ekran kartı sürücüsünü yükledikten sonra açılma sırasında ekran kararıyor ve hiç tepki vermiyor. Güvenli modda çalıştırıp VGA ile ekran açılıyor. Sürücüyü güvenli modda etkinsizleştirip normal modda tekrar etkin hale getiriyorum ve sağ tıklama ile catalyst kontrol merkezini açmak istediğimde hata mesajı alıyorum.
Bilgisayarı söküp fanını temizledim ve işlemcilerin silikonlarını yeniledim. Ayrıca ramleri söküp tekrar taktım. Bunun dışında bir şey yapmadım.