Slm arkadaşlar.Benim biraz eski bilg war.
İntel Celeron 2.00Ghz 2.02Ghz anakartım war ekran kartıda Nvidia GeForce FX 5500 256mb. 1gb ram war ben bazı oyunları açmaya çalışıyorum yavaş donuyo oyunlar biraz araştırdım Sh 3.0 (shader model) destekli ekran kartı lazımmış .bana ekran kartı onerebilirmisiniz taki uyumlu warsa 256mb da olur sh 3.0 destekli olucak tabi birazda butceme uygun yardım !!!
Ekran kartı tavsiye !
2600XT tercih edebilirsin bütcen yeterliyse 3850 agpde olabilir...
tabi almak istediğin modeller hep agp versiyonları olacak...
bunun haricinde kullandığın cpu da bayaa yavaş, yani ekran kartını değiştirsen de darboğaz yaratacaktır.
en azından bi p4 olsaydı celeron yerine çok daha iyi performans alırdın.
Bence doğru olan biraz para biriktirip kasayı-ya da sadece PSU'yu- değiştirmen.Ekran kartını PCI-e alman için ve yeni işlemci takabilmen için anakartı değiştirmen gerekir.Tabi anakart değişince Ram de değişecek.Tabi bunları değiştirince senin bir PSU ya ihtiyacın olacak YaNİ CD/DVD, HDD, ve Floppy dışında hepsi..
Bu yüzden güçlü kartların AGP versiyonları pek -beklenen- performansı getiremiyor zira PC'nin altın kuralı."En hızlı parça en yavaş parçaya ayak uydurmak zorundadır" böyle olunca işlemci yavaş kalıyor ve ekran kartı grafik işlemcisinin gücünü ortaya koyamıyor.
Sanatavsiyem aver media nın ekran kartlarını alma gerçekten kalitesiz ve ek parça diye birşey kesinlikle bulamıyorsun