i7 3630QM 8 gb ram AMD 7600M 2gb ekran kartı toshiba marka 8-9 aylık makine oyun oynarken ekran kartı sıcaklığı bi anda 55 dereceden 70-80 lere vuruyor ve 15-20 dakika içinde de pc kapanıyor. Driverdan kaynaklanabilir mi 7600M modeli ekran kartı driveri indirmemiş olabilirim veya donanımdan mıdır ? Sizce ne yapmayalıyım ?
Ekran Kartı
Şimdi içini de açamam garantiden çıkacak garantiye versen 2-3 hafta alamassın bekleyecez pc yi 1 ay
içine mümkün se bir hava tutun.
örneğin bazı elektikli süpürgelerin hava çıkışları emiş hortumunu takabilecek şekilde yapılmıştır eğer bu şeklde yapılmış bir süpürgeniz varsa o aynı zamanda üsleme özelliğinede sahiptir..
Boruyu üfleme alanına taktıktan sonra laptobun deliklerinden hava üfletebilirsiniz.
NOT: Üfletmeyi yapmadan önce sübürkeyi bir miktar hortum takılıyken boş üfletin hortumun içindeki kalıntılar bilgisayarınızın içine geçmesin.
İçine doğru üfletirsem fanlardan çıkıp pc nin içine yapışacak çok mantıklı gelmedi dediğin bir de düz bi elektrik süpürgesiyle yapsam fanı bozabilir sonradan ses çıkartır diye duyumlar aldım.
İçine doğru üfletirsem fanlardan çıkıp pc nin içine yapışacak çok mantıklı gelmedi dediğin bir de düz bi elektrik süpürgesiyle yapsam fanı bozabilir sonradan ses çıkartır diye duyumlar aldım.Bilgisayarın içine üflettiğin hava çıkış noktasından ilerler.
Duyduklarına fazla inanmana gerek yok. Fan üzerine hava tutarsan içindeki pistikler fan üzerinden sağlanır ve dışarı hareket eder.laptobun iç kısımalrına harelet etmesi bir noktada iyi birşeydir.
Soğutma sistemi fandır devrelerin içlerine ilerlemesi pek te ısınma sorunu yapmayacaktır ancak o pislikte zaten tekrar fana doğru hareket edecektir.
Bu üstekide benim laptop :D