ekran kartım çalışıyormu yoksa calışmıyormu(laptop

specx
12-04-2007, 15:32   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
11 mesaj

amd işlemcili dell marka bi laptop aldım format atmadan önce hersey iyidi format attım bazı seyleri düzelttim ama bazı seyler kafama takıldı ekran kartım paylaşımlı 256ramden yiyor 1gb ram var acaba ekran kartının calışıp calışmadıgını nasıl anlayabilirim eskisi gibi ramden yiyip yada yenediğini anlayamıyorum alt+ctrl+del performansına bakıyordum ram yukseklerde gösteriyordu su anda ise 170 kusurlerde seyir ediyor tavsiye edebileceginiz her turlu konuya acıgım şimdiden teekkurlerKahkaha

Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 12 Nisan 2007 16:02
Borga-x
12-04-2007, 15:40   |  #2  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Bunu ancak Bios'tan kotrol edeblirsin. Bilgisayarın açılırken f8 veya başka bir tuş kombinasyonuyla beraber biosuna girdiğinde ilgili bölümde görebilirsin.

Zaten istesende istemesende ekran kartın çalışmak için senin RAM'lerınden alacak, bunun başka bir yolu yok.

erkanc
12-04-2007, 15:49   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,213 mesaj

ekran kartı çalıştığını win altından da anlarsın bilgisayarım üzerinde sağ tıkla özellikler orada işlemcinin altında sana ram değerini de verir 1024 ten aşada ise ekran kartı çalışıyor demek rame sıra gelirse onu kullnacak başka alternatif yok sen belki sürücülerinimi yükleyemedin aygıt yöneticisinden kontrol et

benersince
12-04-2007, 16:35   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,283 mesaj

ekran kartın da işlem sırasında ram yer söyledigine göre ram performansın eskisinden daha az ram yiyor diyorsun büyük ihtimalle tanıttırmada bir sorun oluşmuş olabilir.draverlarını tekrar kontrol edersen sanırım sorun çözülecektir