Arkadaşlar iyi günler.
Ekran Kartı: ASUSTEK EN7600GS(128Bit) SILENT 512MB TV DVI 16x
Bugün başıma çok nalet bir olay geldi youtubeden 2 tane video indirdim, indirdiğim videolarda kesin virüslü idi ne zaman onları açmaya çalışsam CPU 100 e fırlıyor PC ye reset atmam gerekiyordu silemiyordumda öyle kaldılar bu 1 değil youtubeden indirdiğim bütün videolarda bunu yapıyor neyse sorun bunda değil. PC kapattım bir süre sonra tekrar açtığımda ekranda sarı çizgiler gördüm sorun ekran kartı driverinden olabileceğini düşündüğüm için son sürüm nvidia driveri kaldırdım reset attığımda ise daha hiç oturum açmamaya başladı. Tekrar yeniden başlattım PC açılışında ASUS P5BVM anakartımın açılış ekranı geldi ama üzerinde dikey çizgiler çıkmıştı renkler iç içe girmişti şok oldum sonra masaüstü zar zor açıldı normal masaüstünde bi sorun yoktu ama herhangi bir belgeye girdiğimde arka plan beyaz olduğu için sap sarı dik çizgiler vardı başlatın orda da da dik dik kare çizgiler. Ekran kartını söküp arkadaşın PC sinde çalıştırdım ordada aynı hatayı verdi dik dik çizgiler vardı :( Sorunun monitörden kaynaklı olmadığını anladım ekran kartını zar zor geri takıp PC yi bi kaç denemeden sonra çalıştırdım oda ancak VGA modunda yoksa normal oturum açılmıyor!Şu andada ekran inanılmaz büyük 640x480 ve PC felaket yavaş avira antivir ile full PC yi tarattım zar zor bu durumda ama birşey çıkmadı. Format atacaktım ama sorunun ekran kartından kaynaklandığını bildiğim için atmadım. Buyrun 1 resmini atayım.
Buyrun buda sayfadaki herhangi bir pencereyi yada kaydırma çubuğunu oynattığım zaman meydana gelen sarı çizgilerin tamamen birbirini kaplaması ve pencerenin sap sarı olması.
Şu anda ekran kartı driveri kurulu değil kaldırdım dalgalanmaların felan ekran kartı driverinin yüklü olmamasından kaynaklı olduğunu biliyorm sorunumda dalgalanma değil zaten bu dik kare kare çizgiler. Santranç tahtasını andırıyor :( Ne olur ekran kartın girmiş demeyin durumum yok ne tamire verebilirim ne yenisini alabilirim tamda çok ihtiyacım olduğu bi anda gitti PC bölede kullanamam çok zor durumdayım allah için çok. Herşey bir anda oldu ne oldu anlamadım hala şoktayım PC'min 3 saat önceki halini istiyorum 3 sattir uğraşıyorum allah aşkına yardım edin ne yapmam gerekiyor düzeltebilirmiyim :(