Ekran kartımda problem var hiçbir oyunu açamıyorum

kadir_21
22-04-2008, 12:10   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
7 mesaj

Arkadaşlar geçen hafta içi bilgisayarıma format attım ve ne olduysa bundan sonra oldu daha önceler de de yaptığım gibi anakart sürücüsü, ses kartı, modem, cam ıvır zvır sürücülerini yükledim. Daha sonra ati marka x700 marka ekran kartım için önce net framework 2.0 sonrada ati catalyst driver 8.3 ü kurdum diğer donanımlarım da hiç bir problem yok gayet güzel çalışıorlar ancak ekran kartım oyunlarda büyük problem çıkarıyor tüm oyunlar hem takılarak çalışıyor hemde bi süre oynadıktan sonra ati vpu recover hatası veriyor ve oyun hata vererek kapanıyor ilk seferinde de böyle yaptığı için 2.kez bir daha formatladım ancak sonuç aynı daha önce format işlerinde böyle birşey ile karşılaşmadım bu neden olur yardımcı olabilecek arkadaşlardan / üstadlardan yardımlarını beliyorum saygılar...

Alibaba
22-04-2008, 12:45   |  #2  
Yıllanmış Üye
427 mesaj

ekran kartını söküp tozunu toprağını temizle. takıldığı slotun da süpürgeyle tozunu çektir. dikkatlice geri tak, güç kablosu varsa onu da denetle. fanın rahat döndüğünden emin ol. bu arada sökmüşken bütün kasanı da temizle yuvaları ve takılan parçaları elden geçir.
atiden 8.4 sürücüsünü indir onu kur. windowsu güncelle, directx mart sürümünü yükle. hala düzelmezse tekrar yaz.

kadir_21
22-04-2008, 13:39   |  #3  
OP Taze Üye
7 mesaj
Alibaba
ekran kartını söküp tozunu toprağını temizle. takıldığı slotun da süpürgeyle tozunu çektir. dikkatlice geri tak, güç kablosu varsa onu da denetle. fanın rahat döndüğünden emin ol. bu arada sökmüşken bütün kasanı da temizle yuvaları ve takılan parçaları elden geçir.
atiden 8.4 sürücüsünü indir onu kur. windowsu güncelle, directx mart sürümünü yükle. hala düzelmezse tekrar yaz.
Evet abi sanırım son olarak bunlar kaldı yapmadıklarım teşekkür ederim eve gidince deneyeceğim

gokhankaya
22-04-2008, 14:08   |  #4  
Yeni Üye
49 mesaj

dostum bende prostreete girerken menüye geldiğinde bilgisayar yeniden başlıyordu ve sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı diyordu.
çok saçma ama şöyle çözüldü sorun antivirüs kullanmıyordum(internet bağlı olmadığı için) kaspersky buldum tarama yaptım bir kaç şey sildi daha sonra sorunsuz çalıştı

kadir_21
22-04-2008, 14:49   |  #5  
OP Taze Üye
7 mesaj
gokhankaya
dostum bende prostreete girerken menüye geldiğinde bilgisayar yeniden başlıyordu ve sistem ciddi bir hatadan kurtarıldı diyordu.
çok saçma ama şöyle çözüldü sorun antivirüs kullanmıyordum(internet bağlı olmadığı için) kaspersky buldum tarama yaptım bir kaç şey sildi daha sonra sorunsuz çalıştı
Abi internet var ama pc de daha 2 günlük format yani driverdan başka bişi de indirmedim yani virüs falan olacağını sanmıyorum.