ati radeon hd 2400 ekran kartım var...
windows 7 64bit işletim sistemi kullanıyorum..
64bit işletim sistemlerinde mavi ekran hatası verildiğini duydum..ne kadar doğrudur ?
ekran kartıma overclock yapmalımıyım ?
ekran kartına overclock
- 1
- 2
atitool ile ne zaman overclock denemeye kalksam bilgisayarımı kilitliyordu benim xp kullanırken. overclock u direk catalyst control centerdan yapiyorum ben.....
yavaş yavaş arttırıp oyunlara girerek denemelisin. gpu yu ram den biraz fazla arttırabilirsin
solda ki ati nin resiminde ben , overclock u yapamıyorum ?
ati tool da da ters gidiyor birşeyler göremediniz mi ? :)
sıcaklık normalde 50 derece..80 e kadar çıkartmak istiyorum..bir oyun kasıyor sistemimde o oyunu oynamak için..en azından da bunu öğrenmek için yapmak istiyorum..
ters giden şu :
ati catalyst te overclock u enable yani aktif yapamıyorum..
ati tool programında da , sanırım ati catalyst programında overclock u aktif yapamadığım için ati tool u da aktif yapamıyorum....
bakıyorum hemen 1 dk :)
arkadaşım indirdim fakat çok karışık..belirli bir overclock açıklaması varsa yada siz biliyorsanız anlatır mısınız ?
o karta overloc yaparak fazla bir verim alamazsın ayrıca mavi ekran hatası vermiyorsa da hiç kurcalama derim perfrormans konusunda da sana fazla bir faydası olmaz bu arada geçerli bir sebebin varmı 64 bit kullanma konusunda yani mesela ben grafikerim render sürem 64 bit de daha az oluyor onun için tercih ediyorum ama normal kullanımda bana bazen sıkıntı çıkarıyor programlar konusunda
64bit ile alakası yok emin olabilirsin gloster..
oyun 32bitte de kasıyor..mavi ekran hatası henüz almadım sadece duydum..
en azından o oyunun kasmaması için hemde overclolck un nasıl yapıldığını öğrenmek için yapıyorum..
oyun hayalet avcıları..
resident evil de de kasıyor..
street fighter da zar zor düzeltebiliyorum..
64bit işletim sistemlerinde mavi ekran hatası verildiğini duydum..
diye bir cümle kullanmışsın önceki mesajım dan farklı bir ley söylemiyorum zaten o kata overlock yapsanda fazla bir performans farketmez diyorum onun için mavi ekran hata vermiyorsa hiç kurcalama arkadaşım...
onu ben google den duydum..
google de bunu yapamayan birisi de yapmış olabilir..
Şimdi arkadaşlar bana riva tuner adlı yazılımla nasıl overclock yapıcağımı anlatıcak yada başka birşey önericek var mı ?
google den kopyala yapıştır değil..kısa ve basit birşekilde anlatılcak var mı ?
anlatmayan çıkarsa benim bakıcağım yer google zaten..
''bu arada cevaplarınız için teşekkür ediyorum..herkese ''
http://www.pclabs.com.tr/2008/01 ... lock-rehberi-video/
Osman burayı mutlaka incelemelisin. Ekran kartına overclock belli miktardan sonra PSU'ya yüklenir.
Adım adım test yapa yapa yapacaksın...
peki Mustafa@PC ,
bunun bir zararı var mı (kasadan çok ses gelmesi gibi)
ve
biranda olmaz mı(linkte okudum ki biranda olmuyor ,yavaş yavaş ) ?
benim istediğim bir program yükler gibi yüklücem , ayarımı yapıcam sonrada oyuna giricem ?
zararı olabilir mi ?
kasadan çok ses gelmesi yada kartın fanların çabuk bozulması ...vs.
Zarar verip vermemen dediğim gibi kademe kademe yapmana ve her kademede oyuna girip test edip, sıcaklıkları kontrol etmene bağlı... Ulaşacağın en son rakam ile oyunlarda problem olmamalı ve sıcaklıklar normal olmalı. Ekran kartı sıcaklığı yük altında 90 dereceleri bulabilir, normaldir...
cevap yazan herkese teşekkürler..
Mustafa@PC ,
sana da teşekkür ediyorum her zaman ki gibi :)..kafamda soruların cevabını net ve kısa bir şekilde bulmam güzel birşey..
- 1
- 2